Δ. Σαββόπουλος: Το Woodstock και οι κλεμμένες μελωδίες

Δ. Σαββόπουλος: Το Woodstock και οι κλεμμένες μελωδίες
O Δ. Σαββόπουλος glomex

Ο σπουδαίος Διονύσης Σαββόπουλος, σε τηλεοπτική του συναυλία, ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το Woodstock και τις κλεμμένες μελωδίες.

Ο σπουδαίος Διονύσης Σαββόπουλος, ένας καλλιτέχνης που σημάδεψε το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, φιλοξενήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (21/11) στο “Σπίτι με το MEGA”, ενώ αγαπημένοι καλλιτέχνες τον συνόδευσαν στην τηλεοπτική του συναυλία στο MEGA.

Ο σπουδαίος δημιουργός και ερμηνευτής ξεκίνησε τη μουσική του συναυλία με αγαπημένα και γνωστά τραγούδια.

Ανάμεσα σε αυτά, το “Άγγελος Εξάγγελος”, ένα τραγούδι του 1972 διασκευή από τον Μπομπ Ντίλαν.

“Αυτό το τραγούδι είναι του Ντίλαν το είχα μεταφράσει τότε που ήταν το Woodstock. Στην σκηνή του Woodstock είχαν ανέβει εκείνα τα θεϊκά τσογλάνια, ο Jimi Hendrix, η Janis Joplin και μας έδειξαν με τη μαγεία τους, δηλαδή το παίξιμό τους, ότι κάτω από την εξέγερση στα πανεπιστήμια και κάτω από τις καταλήψεις, υπήρχε η αξεδίψαστη δίψα, ο πυρετός του ουρανού. Μια φλεγόμενη αγάπη. Εμένα όλοι αυτοί με είχαν επηρεάσει από νωρίς και μάλιστα κάποια στιγμή χωρίς να το συνειδητοποιήσω έκλεψε 6 μουσικά μέτρα από ένα τραγούδι του Ντίλαν”, είπε ο Δ. Σαββόπουλος.

Μετά το τραγούδι, ο καλλιτέχνης μίλησε για τις κλεμμένες μελωδίες στα τραγούδια, ενώ αναφέρθηκε και στον Μ. Χατζιδάκι.

“Ο Χατζιδάκις έλεγε ότι οι μετριότητες δανείζονται, ενώ οι σοβαροί κλέβουν. Είχε δίκιο. Γιατί αν γράφεις βλακείες και πάρεις κάτι ξένο ωραίο, θα κάνει μπαμ ότι δεν είναι δικό σου. Ενώ άμα είσαι μάστορας, το χώνεις εκεί από κάτω”, είπε χαρακτηριστικά.


Λίγο αργότερα, μαζί του στη σκηνή βρέθηκε ο Χρήστος Δάντης, για να τραγουδήσουν παρέα.

“Πολύ χαίρομαι που έχουμε μαζί μας τον Χρήστο Δάντη. Εμείς βέβαια του έντεχνου θεωρούμε ότι είναι άλλη όχθη αλλά εγώ δεν κόλλαγα ποτέ σε τέτοιες ταμπέλες. Αν κάποιος έχει φωνή, έχει φωνή. Γι’ αυτό αγαπώ ιδιαιτέρως και εκτιμώ τον συνάδελφο Χρήστο Δάντη”.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version