Δύο Ξένοι: Αυτό είναι το σενάριο της τρίτης σεζόν που δεν γυρίστηκε ποτέ

Δύο Ξένοι: Αυτό είναι το σενάριο της τρίτης σεζόν που δεν γυρίστηκε ποτέ

Η Εβελίνα Παπούλια επανέρχεται στο θέμα της σειράς που την έκανε ευρύτερα αναγνωρίσιμη και εξηγεί γιατί δεν συνεχίστηκε η τρίτη σεζόν. Το σενάριο του τρίτου κύκλου που δεν είδαμε ποτέ.

Αν υπάρχουν κωμικές σειρές της δεκαετίες του '90 που σημάδεψαν την ελληνική τηλεόραση, μία από αυτές είναι αναμφισβήτητα οι "Δύο Ξένοι". Η ερωτική κομεντί των Ρήγα - Αποστόλου ήρθε να δώσει άλλον αέρα στην ελληνική μυθοπλασία, εισάγοντας πολλές καινοτομίες, τόσο στον τρόπο που γινόταν το μοντάζ της σειράς, όσο και στον τρόπο που εκτυλισσόταν το σενάριο. Ατακαρόδικοι διάλογοι, αστραπιαία σεκάνς, πολιτικές και κοινωνικές αναφορές και τεράστια δόση χιούμορ έδωσαν στη σειρά θρυλικές διαστάσεις, τόσο το 1997 οπότε και έκανε πρεμιέρα, όσο και σήμερα 20 χρόνια μετά που συνεχίζει να προβάλλεται σε επανάληψη. Σαν σημαδεμένη όμως και αυτή από την "κατάρα του Αλέξανδρου Ρήγα", η σειρά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν υπήρχε σενάριο για τρίτο κύκλο και ήταν και ιδιαίτερα λεπτομερές.

Το σενάριο σταμάτησε το καλοκαίρι του 1999, με την Μαρίνα Κουντουράτου να βρίσκεται παντρεμένη με τον Αίαντα Μανθόπουλο και τον Κωνσταντίνο Μαρκορά να προσπαθεί ανεπιτυχώς να σταματήσει το γάμο.

Δείτε τις τελευταίες σκηνές της δεύτερης σεζόν:

Με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους, οι πρωταγωνιστές της σειράς αναφέρθηκαν στους λόγους που αυτή δεν ολοκληρώθηκε. Τελευταία τη σκυτάλη πήρε η Εβελίνα Παπούλια, η οποία και δήλωσε στο 7 Μέρες TV. "Νομίζω ότι απλώς υπήρχε μια γενικότερη ασυνεννοησία, δεν υπήρχε όμως κάτι άλλο. Δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσες να πεις ότι ήταν τόσο τραγικό για να μη συνεχιστεί η σειρά". Και σε παλαιότερες δηλώσεις της άλλωστε η ηθοποιός είχε εκφράσει την κόπωση από τα εξοντωτικά γυρίσματα, αλλά και το σοκ που είχε περάσει, καθώς η σειρά την έκανε γνωστή σε κάθε άκρη της Ελλάδας.

Δύο Ξένοι: Αυτό είναι το σενάριο της τρίτης σεζόν που δεν γυρίστηκε ποτέ

Όλα εξελίσσονται τρία χρόνια μετά. Εκείνος μετακομίζει στο Λονδίνο, εκείνη μεγαλώνει τα δίδυμα

Πριν από μερικές ημέρες, ο Αλέξανδρος Ρήγας είχε αναφερθεί μιλώντας στο Down Town και εκείνος με τη σειρά του στην τρίτη σεζόν λέγοντας: "Το πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου ήταν πολύ σκοτεινό και πικρό. Οι μόνες κωμικές νότες ήταν από την Ντένη και τη Φλώρα, που στο σενάριο συγκατοικούσαν πια και είχαν αναλάβει το μεγάλωμα των παιδιών. Όλα εξελίσσονται τρία χρόνια μετά. Εκείνος μετακομίζει στο Λονδίνο, εκείνη μεγαλώνει τα δίδυμα. Οπότε η κωμωδία είχε να κάνει με το μεγάλωμα των μωρών. Όλο το υπόλοιπο ήταν σκοτεινό" σημείωνε.

Δύο Ξένοι: Αυτό είναι το σενάριο της τρίτης σεζόν που δεν γυρίστηκε ποτέ

η κωμωδία είχε να κάνει με το μεγάλωμα των μωρών. Όλο το υπόλοιπο ήταν σκοτεινό

"Η Μαρίνα πλέον έχει αφήσει το πρωινό και κάνει talk show. Εκείνος αποφασίζει να ανεβάσει την Αντιγόνη, κάνει οντισιόν και βλέπει απανωτά flashbacks με τη Μαρίνα. Ένας φίλος του προτείνει να ρίξει την τελευταία του ζαριά. Πηγαίνει στην Αθήνα, έχει επαφή με τα παιδιά και στο τέλος η Μαρίνα λέει το 'Ναι' να δουλέψουν μαζί, αφήνοντας τους θεατές να καταλάβουν ότι θα είναι μαζί" κατέληγε για τη συνέχεια των Δύο Ξένων.

Οι εξελίξεις όπως είχαν δημοσιευτεί σε περιοδικό της εποχής

Πέραν όμως των πρόσφατων αποκαλύψεων, υπάρχουν και εκείνες που είχαν δημοσιευθεί σε τεύχος του περιοδικού ΖΑΠΙΝΓΚ. Αν και οι ορισμένα από τα στοιχεία που δίνονται από το περιοδικό δεν συνάδουν με εκείνα που σχολιάζει ο σεναριογράφος 20 χρόνια μετά, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι πληροφορίες δίνονταν τότε. Σύμφωνα λοιπόν με εκείνο η συνέχεια θα είχε ως εξής.

ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Εκείνος και εκείνη έχουν αφήσει την Ελλάδα και ζουν στο Λονδίνο, μακριά απ' τις κάμερες και τα φλας με τα παιδιά τους «εσώκλειστα» σε ένα απ' τα εκεί κολέγια που αναλαμβάνουν τόσο μικρές ηλικίες. Ζουν μαζί κι – επιτέλους! – ευτυχισμένοι! Εκείνος γνωρίζει - επίσης... επιτέλους! - τεράστιο σουξέ δουλεύοντας στο θέατρο και γίνεται «πρώτο όνομα» και εκείνη... μεταλλάσσεται σ' αυτό που πάντα ήθελε (;) εκείνος. Μέσα από διαβάσματα έρχεται πιο πολύ στα... κουλτουριάρικα μέτρα του - καμία σχέση σου λέει με το... ακατοίκητου που ήταν!-, με αποτέλεσμα εκείνος να... «χαλάει» αφού... την προτιμούσε στα προηγούμενα μέτρα της! Εκείνη «βαραίνει» απ' τη στάση του και απ' το ότι βρίσκεται μακριά απ' την πατρίδα της και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει... Κάπου εκεί κοντά «παίζει» και ο χωρισμός. Ή καλύτερα ένας ακόμα χωρισμός τους! Η Μαρίνα φεύγει και ο Κωνσταντίνος μένει Λονδίνο!

ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ!

Τον Κωνσταντίνο στο Λονδίνο σπεύδει να... παρηγορήσει η Μάρα - δες Δήμητρα Παπαδήμα - που του ταιριάζει γάντι, η οποία στη διάρκεια της... συνεύρεσής τους μένει και... έγκυος - και άλλο ένα τεκνό στο Μαρκορέικο! Όλα αυτά - σας το είπα αυτό, δεν σας το είπα! - Θα τα βλέπαμε σε φλας μπακ θα καλύπτουν το κενό των πέντε χρόνων που πέρασαν από εκεί που μας είχαν αφήσει.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΝΑ... ΔΙΚΑΣΤΗ!

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εκείνος φέρνει την αίγλη της μεγάλης του επιτυχίας και εκείνη προσπαθεί να ξαναμπεί στο γυαλί, χωρίς όμως να βρίσκει πόρτες ανοιχτές. Το νέο της «κουλτουριάρικο» προφίλ δεν «πουλάει» και βρίσκεται σ' ένα... τριτοκλασάτο κανάλι να λέει... μπαρουφίτσες ανάμεσα σε βίντεο κλιπ. Εκείνος κι εκείνη συναντιούνται μετά από χρόνια στο Εφετείο για την κηδεμονία των παιδιών και πάντα υπάρχει ανάμεσά τους αυτό το ιδιαίτερο «κάτι». Την υπόθεση εκδικάζει η... Μίνα - δες Αλεξάνδρα Παλαιολόγου - που παραλίγο να ντυθεί νύφη στο πλευρό εκείνου όπως θυμάστε... Όταν αργότερα ο Κωνσταντίνος αναλαμβάνει τη διεύθυνση ενός καναλιού, προσπαθεί να βοηθήσει τη Μαρίνα να ορθοποδήσει και πάλι, χωρίς εκείνη να ξέρει τίποτα.

«ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ» ΑΠΟ ΝΤΕΝΗ - ΤΟΛΗ!

Παράλληλα, «παίζει» τρελή εξέλιξη όσον αφορά την Ντένη και τον Τόλη. Οι δυο τους βγάζουν κρυφά ένα κουτσομπολίστικο περιοδικό που «σπάει κόκαλα» και έχουν μετατρέψει το μπαρ που πήγαιναν σε μπουάτ... πολιτιστικό κέντρο, με ξεκαρδιστικές καταστάσεις...

ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ Η ΦΛΩΡΑ

Επειδή πολύ πόνεσε απ' τη... δολοφονία του αγαπημένου της Μένιου στη φυλακή - το φάγανε το ...καλό παιδί της Φλώρας!-, το γύρισε στη... στιχουργική γράφοντας με... ψευδώνυμο και έχοντας μεγάλη επιτυχία!

Η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Τα παιδιά της σχολής προσπαθούν να φτιάξουν μία θεατρική ομάδα, η Μάρα έχει γράψει ένα θεατρικό έργο που καλούνται να το ανεβάσουν και, χάρη στον Κωνσταντίνο, τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η Μαρίνα με επιτυχία... Ξέχασα να σας πω πως μέσω ενός ακόμα... τεχνάσματός του μένουν μαζί για τα... ψυχολογικά προβλήματα που δήθεν αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους που στο μεταξύ έχουν επιστρέψει και ζουν μαζί τους.

HAPPY END

Το τέλος θέλει - ή μάλλον... ήθελε! - το όνειρο του Κωνσταντίνου να πραγματοποιείται με το ανέβασμα της περίφημης «Αντιγόνης» που ήθελε να παρουσιάσει. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο εκείνη. Εκείνος κι εκείνη ξανά μαζί στη δουλειά και πιθανότατα στη ζωή... Οι συγγραφείς μας... έκλειναν το μάτι, ότι επιτέλους εκείνος κι εκείνη θα τα έβρισκαν μια και καλή... Δεν τους ήταν... γραφτό όμως, αφού η σειρά έκλεισε τον κύκλο της... προτού τον ανοίξει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

22 χρόνια Ντόλτσε Βίτα: Τι σχέση είχε η Ντένη Μαρκορά με τη Χριστίνα Μαρκάτου;

Γιατί κόπηκε τελικά το “Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή”;

SHARE:

24Media Network