Φίλιππος Σοφιανός: Πώς επανόρθωσε για τη δήλωση “Ο άνδρας έξω, η γυναίκα στο σπίτι”

Φίλιππος Σοφιανός: Πώς επανόρθωσε για τη δήλωση “Ο άνδρας έξω, η γυναίκα στο σπίτι”
Φίλιππος Σοφιανός Glomex

Ο γνωστός ηθοποιός Φίλιππος Σοφιανός μίλησε στο "The 2night show" για την αποχή του από την τηλεόραση, τους τρεις γάμους του και τις παλιές του δηλώσεις για τη θέση άνδρα - γυναίκας.

Καλεσμένος στην εκπομπή “The 2night show” του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο γνωστός ηθοποιός Φίλιππος Σοφιανός, ο οποίος μίλησε για την 10χρονη απουσία του από την ελληνική τηλεόραση, για την προσωπική του ζωή και τους γάμους που έχει κάνει, καθώς και για τα παιδιά του.

Επίσης, θέλησε να επανορθώσει για τις δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν, όταν είχε πει: “Εγώ έχω ένα πρότυπο οικογένειας που δεν βρίσκει εφαρμογή. Είμαι παραδοσιακός σε αυτά, ο άντρας έξω, η γυναίκα στο σπίτι, στα παιδιά. Ο άντρας φροντίζει επιστρέφει, φεύγει κι έρχεται”.

Η αποχή από την τηλεόραση

Ο Φίλιππος Σοφιανός αναφέρθηκε στην 10χρονη απουσία του από την ελληνική τηλεόραση, δηλώνοντας:

“Έχω να παίξω στην ελληνική τηλεόραση 10 χρόνια. Η αποχή ήταν αναγκαστική, γιατί κατέβηκα στην Κύπρο για 7 ολόκληρα χρόνια. Ακολούθησα την καρδιά μου και πήγα εκεί. Όμως, κάποια στιγμή ολοκληρώνονται οι κύκλοι της ζωής και ήρθε ο επαναπατρισμός. Γύρισα το 2017, αλλά στην “πιάτσα” θεωρούν ότι ακόμη είμαι ξενιτεμένος, στη συνείδησή τους. Ενώ είμαι στην Ελλάδα εδώ και χρόνια και δουλεύω στο θέατρο και στην επαρχία. Αλλά η περιφέρεια δεν ακουμπάει πολύ την μητρόπολη. Και σπουδαία πράγματα να γίνουν στην περιφέρεια, δύσκολα θα φτάσουν εδώ”.

Το τηλέφωνο αυτό το διάστημα χτύπησε και πήρα και εγώ τηλέφωνο φίλους. Ήταν όμως πολύ λίγες οι παραγωγές που έλεγα ‘θα ήθελα να είμαι σ’ αυτή τη δουλειά’. Όταν γύρισα από την Κύπρο, ήταν πολύ λίγες οι σειρές που έλεγα ότι θα ήθελα να ήμουν εκεί. Τώρα ανθίζει η τηλεόραση και γίνονται πράγματα αξιοζήλευτα”, συμπλήρωσε.

Οι τρεις γάμοι και τρία παιδιά

Μιλώντας για την προσωπική του ζωή, ο Φίλιππος Σοφιανός δήλωσε ότι έχει τρία παιδιά από τους τρεις γάμους του, ενώ αποκάλυψε πως δεν τα προτρέπει να γίνουν ηθοποιοί. Όσο για το ενδεχόμενο ενός νέου γάμου, ο γνωστός ηθοποιός το απέκλεισε.

Έχω τρία παιδιά από τους τρεις γάμους μου. Έχω μαζέψει DNA από τρία διαφορετικά πλάσματα. Δεν θέλω τα παιδιά μου να γίνουν ηθοποιοί, γιατί το επάγγελμα έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη, έχει υποπέσει σε βαθιά υποτίμηση. Κάποτε οι ηθοποιοί απολάμβαναν σεβασμού και τον άξιζαν. Πλέον, έχει γεμίσει ο τόπος με σχολές που βγάζουν ημιμαθείς ανθρώπους, που νομίζουν πως ηθοποιός είναι αυτός που παίζει στην τηλεόραση. Αυτό είναι τραγικό λάθος”, ανέφερε.

Πώς επανόρθωσε για τις παλιές του δηλώσεις

Με αφορμή, μάλιστα, την ερώτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου για το τι φταίει και χαλάνε οι γάμοι που ξεκίνησαν με τις καλύτερες προοπτικές, ο Φίλιππος Σοφιανός ανέφερε πως είναι ευκαιρία να επανορθώσει για τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν σχετικά με τη θέση του άνδρα και της γυναίκας.

“Όταν παντρεύεσαι, εκείνη την ώρα τα εννοείς όλα. Ότι αντιμετωπίζουμε τις ζωές μας μαζί. Έτσι όπως εξελίχθηκαν οι ζωές μας, όμως, έτσι όπως βίαια εξισώθηκαν οι γυναίκες με τα αγόρια… Βίαια μπήκαν στη δουλειά οι γυναίκες, το διεκδίκησαν, το κατάφεραν και καλά έκαναν. Αλλά έγινε βίαια αυτό και έχει ολέθρια αποτελέσματα στο κύτταρο της οικογένειας. Τώρα είναι εξαιρετική ευκαιρία να επανορθώσω, χωρίς μοντάζ, την κουβέντα που έχω πει και για την οποία έχω λοιδορηθεί. Είχα πει “η γυναίκα μέσα στο σπίτι και ο άνδρας έξω”. Εννοώ, ότι αν θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, το παιδί έχει ανάγκη από την γονική παρουσία – είτε την αρσενική είτε την θηλυκή παρουσία – τουλάχιστον έως τα 4-5 πρώτα χρόνια της ζωής του, είναι απαραίτητο. Δεν μπορούν να μεγαλώνουν με παππούδες ή νταντάδες”.

Τέλος, σχετικά με το #MeToo ανέφερε πως η παράσταση “Ολεάννα” στην οποία παίζει και ασχολείται με το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, είναι η απάντηση και η θέση του απέναντι στο κίνημα.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version