Game of Thrones: Ποιοι χαρακτήρες θα πεθάνουν στη μάχη του Winterfell;

Game of Thrones: Ποιοι χαρακτήρες θα πεθάνουν στη μάχη του Winterfell;

Ζυγίζουμε τις πιθανότητες και βγάζουμε μια λίστα πιθανών θυμάτων για το πολυαναμενόμενο πασχαλινό επεισόδιο "Game of Thrones".

Μετά από δύο επεισόδια επανενώσεων, συζητήσεων και συγκινητικών προσωπικών στιγμών, ήρθε η ώρα του μακελειού. Οι νεκροί χτυπούν την πόρτα του Γουίντερφελ και ο συμμαχικός στρατός δυνάμεων από όλες τις γωνιές του Γουέστερος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση.

Το πολυαναμενόμενο τρίτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου Game of Thrones θα εστιάσει στην μεγάλη μάχη επιβίωσης ανάμεσα στους νεκρούς και τους ζωντανούς κι όπως είναι φυσιολογικό, δε θα επιβιώσουν οι πάντες. Μια τόσο μεγάλη μάχη θα χρειαστεί και τις μεγάλες της θυσίες, οπότε μετά από τη συγκινητική βραδιά των πολλών επανενώσεων, είναι βέβαιο πως πολλοί από αυτούς τους χαρακτήρες θα μας αποχαιρετήσουν συγκινητικά ή/και ηρωικά.

Σε ποιους θα πούμε το τελευταίο αντίο; Κάνουμε τις δικές μας προβλέψεις:

Τζόρα Μόρμοντ

Ο σεβάσμιος γέρων που επιβίωσε όλες αυτές τις σεζόν στο πλευρό της Καλίσι, εξιλεώθηκε για την προδοσία του και τη βοήθησε να φτάσει ως εδώ, δε θα μπορούσε να έχει πιο ταιριαστό φινάλε από το να πεθάνει προστατεύοντάς την στη μεγαλύτερη μάχη που έχει δοθεί ποτέ.

 

Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός πως στο προηγούμενο επεισόδιο πήρε αρκετή έκθεση -για όσους βλέπουν reality ξέρουν πως όταν όχι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες παίρνουν αρκετές σκηνές ξαφνικά σε κάποιο επεισόδιο είναι πολύ πιθανό να ψηφιστούν στο τέλος-, τόσο δίνοντας δυο τελευταίες σημαντικές συμβουλές στην Καλίσι του (να στηρίξει τον Τύριον και να μιλήσει με τη Σάνσα), όσο και λαμβάνοντας ένα εντυπωσιακό κομμάτι βαλυριανού ατσαλιού από τον Σαμ, ο οποίος επιπλέον του είπε πόσο τον βοήθησε κάποτε ο πατέρας του. Συγκίνηση, εξιλέωση, πλήρωση. Αντίο Τζόρα Μόρμοντ, ήσουν ηρωικός.

Εντ

Όταν ο Εντ και η παρέα του Μπέρικ έφτασαν στο Γουίντερφελ η μουσική έγινε τόσο ηρωική που ήταν σα να έπιανε το θεατή από τον ώμο ταρακουνώντας τον και θυμίζοντάς του πως Αυτοί Είναι Ηρωικοί Χαρακτήρες Που Σύντομα Θα Συγκινηθείς Βλέποντάς Τους Να Πεθαίνουν. Λίγο αργότερα είχε και μια συγκινητική επανένωση με Σαμ και Τζον, θυμήθηκαν τα παλιά και τους νεκρούς τους συντρόφους. Ευχαριστούμε Εντ, είθε τα μουσικά σου εμβατήρια να είναι πάντα ηρωικά.

Μπέρικ

Μιλώντας για το παρεάκι που γλίτωσε από την πτώση του τείχους στο περασμένο φινάλε. Ο Μπέρικ έχει επιστρέψει στη ζωή 19 φορές, κραδαίνει ένα κουλ σπαθί πάγου και φωτιάς, είχε τις αδελφικές τελευταίες του συζητήσεις με όλους, βοήθησε να μάθει το Γουίντερφελ για τον ερχομό του στρατού των νεκρών. Τι άλλο να κάνει πια; Οι διαρκείς του αναστάσεις έπιασαν τόπο.

 

Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί, πιθανότατα αποχωρώντας αφού θα έχει βάλει φωτιά σε μπόλικες φάλαγγες νεκρών με το φοβερά κουλ σπαθί του.

Τόρμουντ

Ας κλείσουμε με το παρεάκι του Τείχους περνώντας και σε λίγο πιο μεγάλους χαρακτήρες. Ο Τόρμουν πήρε επίσης υπερβολικά πολλές σκηνές στο επεισόδιο των επανενώσεων, διηγήθηκε μερικά ηρωικά του (όπως τα βλέπει αυτός!) κατορθώματα, προσπάθησε για μια ακόμα φορά να εκφράσει τον πόθο του για τη Μπριέν.

HELEN SLOAN / HBO
 

Δεν πήγε κάπου για τον ίδιον αυτό, όμως ποήγε για τη Μπριέν, καθώς χρίστηκε ιππότης από το άλλο σκέλος του ερωτικού αυτού τριγώνου, τον Τζέιμι. Ο Τόρμουντ δε φαίνεται το είδος του ανθρώπου που θα κράταγε κακία ωστόσο. Θα τον έβλεπα άνετα να πεθαίνει ηρωικά προστατεύοντας είτε την Μπριέν, είτε τον Τζέιμι. Τίμιος.

Θίον

Ο άλλος χιλιοβασανισμένος, εξιλεωμένος χαρακτήρας που πέρασε τα πάνδεινα και επέστρεψε στο Γουίντερφελ την ακριβή κατάλληλη στιγμή για τη μεγάλη μάχη.

 

Θα είναι τεράστιο σοκ αν επιβιώσει! Την τελευταία του νύχτα είχε μια πολύ συγκινητική επανένωση με τη Σάνσα Σταρκ, ζήσαν ξανά μαζί τα τραύματά τους, βίωσε μια συγχώρεση, και προσφέρθηκε να προστατεύσει τον Μπραν Σταρκ, το ανθρώπινο δόλωμα για τον Night King στην αυριανή μάχη. Ηρωικός θάνατος για τον Θίον, προστατεύοντας όχι μόνο έναν Σταρκ αλλά και το ίδιο το Γουίντερφελ (που κάποτε, ατιμωτικά, κατέκτησε); Καλός τρόπος για αυτό τον χαρακτήρα να φύγει.

Πόντρικ

Κοιτάχτε, αυτό το παλικάρι έχει μείνει μαζί μας ένα σοκαριστικά μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά βάση υπηρετώντας και βοηθώντας άλλους. Στην τελευταία νύχτα του Γουίντερφελ είχε και μια γλυκιά στιγμή, τραγουδώντας ένα κομμάτι που ντύνει ένα συγκινησιακό μοντάζ ηρώων σε ανθρώπινες τελευταίες στιγμές. Θα τον έβλεπα άνετα να φεύγει μετά από αυτό.

 

Grey Worm

Ο άνθρωπος έκανε σχέδια συνταξιοδότησης με την αγαπημένη του Μισαντέι λίγο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος. Γιατί να το κάνεις αυτό, Grey Worm; Γιατί;; Δεν επιβιώνεις από τέτοια σκηνή, λυπάμαι.

 

Γκέντρι

Ο χαρακτήρας που όλοι λάτρευαν να αστειεύονται για το γεγονός πως έχει χαθεί και ποτέ δεν πρόκειται να επιστρέψει, γύρισε πάνω στην ώρα για να φτιάξει ένα δυνατό όπλο για την Άρυα, και για να της δώσει μια στιγμή ευτυχίας που εκείνη θέλησε. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει άλλη αφηγηματική χρησιμότητα σε αυτό το σημείο, πέραν του να χρησιμοποιηθεί ως πηγή πόνου για την Άρυα, μια σκληρή ηρωίδα που έχει μάθει πώς να μην πονάει. Ακριβώς επειδή είναι πολύ δύσκολο να πεθάνει η ίδια η Άρυα σε αυτό το σημείο (έχει μια λίστα, θυμάστε), το να σκοτώσουν τον Γκέντρι λίγες ώρες μετά την ερωτική τους σκηνή, είναι ό,τι πιο κοντινό είναι εφικτό.

Μπραν Σταρκ

Εδώ μπαίνουμε στα ζόρικα στοιχήματα πια. Ο Μπραν Σταρκ έχοντας γίνει το νέο Raven είναι ένας χαρακτήρας, πλέον, αναίτια δυνατός. Η χρησιμότητά του υπήρξε ως εδώ μεγάλη τόσο για τη μεταφορά βασικών πληροφοριών (όπως τη θέση του Τζον Σνόου στο δέντρο των Ταργκάριεν) όσο και την ίδια την πλοκή (με το βολικότατο ζητούμενο του Night King, που θέλει απλώς να σκοτώσει εκείνον).

 

Μετά τη μάχη με τους νεκρούς, η σειρά δε φαίνεται να έχει λόγο να κρατάει έναν τόσο ισχυρό χαρακτήρα τριγύρω. Και εδώ που τα λέμε κι ο ίδιος δε μοιάζει καν να το θέλει ιδιαίτερα. Αν το όλο ζητούμενο του επόμενου επεισοδίου θα είναι ο Μπραν να αποτελέσει ζωντανό δόλωμα για τον Night King ώστε να έρθουν αντιμέτωποι, δε θα πόνταρα στην επιβίωση του Μπραν από αυτή τη συνάντηση.

Μπριέν

Συγγνώμη. Αισθάνομαι φρικτά που πληκτρολογώ αυτό το όνομα. Αλλά ούτε ένας από τους προαναφερθέντες χαρακτήρες δε θα μας κάνει να λυγίσουμε από στεναχώρια και 90λεπτη μάχη για την επιβίωση του ίδιου του Γουέστερος με την ασταμάτητη δύναμη του στρατού των νεκρών δεν πρόκειται να βγει χωρίς να δακρύσουμε λίγο. Η Μπριέν είχε στο τελευταίο επεισόδιο όχι μόνο μια φανταστική σκηνή εκπλήρωσης για την ίδια, αλλά και μια από τις πιο συναισθηματικές στην ιστορία της σειράς. Θα είναι για πάντα ίσως η πιο κοινά λατρεμένη χαρακτήρας. Τρέμω πως μετά από τόση συγκίνηση και παγκόσμια αγάπη, είναι απλά αδύνατον να επιβιώσει. Μακάρι να διαψευστώ.

 

Τζέιμι Λάνιστερ

Βγάζει νόημα, επειδή η μεγάλη μάχη χρειάζεται και νεκρούς πρώτης γραμμής, όχι μόνο περιφερειακό καστ. Και θα ήταν δραματουργικά ταιριαστό να πεθάνουν στην ίδια μάχη η Μπριέν κι ο Τζέιμι. Εξάλλου Τζέιμι επέστρεψε στο Γουίντερφελ μόνος του, παρά τις οδηγίες της αδερφής του, για να δώσει μόνος του αυτή τη μάχη που ένιωθε πως όφειλε στον εαυτό του. Τα βρήκε με τον Μπραν, εξιλεώθηκε, συγχωρέθηκε για τα εγκλήματα πολέμου του, έχρισε ιππότη τη Μπριέν, ε, τι άλλο να έχει να κάνει; Είναι ο τέλειος θάνατος για ένα επεισόδιο σαν το επόμενο.

 

Εκτός…. Από το γεγονός πως όλοι πιστεύουν πως η σειρά χρωστάει άλλη μια συνάντηση με τη Σέρσεϊ. Υπάρχει και μια προφητεία στα βιβλία που το αναφέρει, και υπάρχει και η κοινή λογική πως δε μπορεί να κορυφωθεί η σειρά που ξεκίνησε με μια σκηνή απαγορευμένου έρωτα ανάμεσα σε Σέρσεϊ και Τζέιμι Λάνιστερ, δίχως αυτούς τους δύο χαρακτήρες ξανά μαζί σε ένα δωμάτιο. Οπότε; 50/50. Τείνω ελαφρά προς την προσωρινή επιβίωση του Τζέιμι, αλλά παραμένει πολύ γερό στοίχημα για θάνατο στη μάχη του Γουίντερφελ.

Night King

Ε, αυτό υποθέτω είναι κάτι στο οποίο συμφωνούμε όλοι;

 

* Το ‘Game of Thrones’ προβάλλεται κάθε Κυριακή στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική, και κάθε Δευτέρα Prime Time στις 22.00 στο Novacinema1HD.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version