Game of Thrones: Τι κρύβει ο αποχαιρετισμός της Άρια στη Νυμέρια

Game of Thrones: Τι κρύβει ο αποχαιρετισμός της Άρια στη Νυμέρια

Τι σημαίνουν τα λόγια που ψιθύρισε η θυγατέρα των Σταρκ στη λύκαινά της καθώς την αποχαιρετούσε. Η ιστορία της Νυμέρια, που εξαιτίας του Τζόφρι κάναμε 6 κύκλους να τη δούμε

Ένα ακόμη συναρπαστικό επεισόδιο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες, Δευτέρα, οι θαυμαστές της επιτυχημένης σειράς φαντασίας του HBO “Game of Thrones”, ο έβδομος κύκλος της οποίας αποτελεί το τηλεοπτικό γεγονός του καλοκαιριού.

Το χθεσινό επεισόδιο κύλησε με έμφαση στη διπλωματία και στη στρατηγική, με τους διαφορετικούς παίκτες της σκακιέρας να αναζητούν συμμάχους για τη μεγάλη μάχη που αναμένεται να δοθεί για τον Σιδηρούν Θρόνο του King’s Landing και τελείωσε με μια αιματηρή και θεαματική σκηνή που θύμιζε κάτι από «Πειρατές της Καραϊβικής».

Μια από τις πιο έντονες και συγκινησιακά φορτισμένες σκηνές ωστόσο που είδαμε χθες αφορά στην επιστροφή ενός χαρακτήρα από τον Οίκο των Σταρκ: ο λόγος για τον λύκο της Άρια, Νυμέρια, τον οποίο υπενθυμίζεται ότι είχαμε να δούμε από την πρώτη σεζόν, όταν η μικρότερη θυγατέρα των Σταρκ είχε απελευθερώσει για να τον σώσει από την εκδικητική μανία της Σέρσεϊ Λάνιστερ και του γιου της, Τζόφρεϊ.

Όταν η Νυμέρια επιτέθηκε στον Τζόφρεϊ:

 

Ειδικότερα, στο χθεσινό δεύτερο επεισόδιο του έβδομου κύκλου, εμφανίζεται η Άρια να έχει κατασκηνώσει σε ένα ξέφωτο και να προσπαθεί να ζεσταθεί ανάβοντας μια φωτιά.  Ξαφνικά στο σημείο όπου βρίσκεται, εισβάλλει μια αγέλη λύκων και απειλεί το κορίτσι. Λίγο πριν της επιτεθούν εμφανίζεται η κεφαλή της αγέλης που δεν είναι άλλη από τη Νυμέρια. Η λύκαινα (direwolf για να είμαστε ακριβείς) εμφανίζεται αρχοντική και πανέμορφη. Η Άρια θα την αναγνωρίσει πρώτη και μετά από λίγο η λύκαινα θα καταλάβει ποια είναι το θήραμά της. Η μικρή Σταρκ λέει στη Νυμέρια ότι θα γυρίσει σπίτι στον Βορρά και της ζητά να έρθει μαζί της, όμως η λύκαινα γυρνάει την πλάτη και εξαφανίζεται μαζί με την αγέλη της. Καθώς την κοιτά να απομακρύνεται, η Άρια ψιθυρίζει με ένα χαμόγελο «Δεν είσαι εσύ αυτή» (“That’s not you”).

Δείτε τη συγκινητική σκηνή:

Η ατάκα αυτή μπέρδεψε πολλούς θαυμαστές της σειράς που δεν μπόρεσαν να την αποκωδικοποιήσουν και να καταλάβουν αν όντως ο αρχηγός των λύκων ήταν η Νυμέρια. Την απάντηση στον γρίφο ήρθαν να δώσουν οι δημιουργοί της σειράς, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Γουάις. Τα λόγια αυτά τα είχε πει η ίδια η Άρια στον πατέρα της, Νεντ Σταρκ, όταν την προετοίμαζε να γίνει γυναίκα και της είχε πει ότι μια μέρα θα γίνει κυρία του κάστρου τους, θα φορά όμορφα φουστάνια και θα παντρευτεί έναν λόρδο. «Δεν είμαι εγώ αυτή» είχε απαντήσει τότε στον πατέρα της.

«Όταν βρίσκει πάλι τη Νυμέρια, ή καλύτερα όταν η Νυμέρια τη βρίσκει, φυσικά και η Άρια θέλει να επιστρέψουν μαζί στην πατρίδα τους και να είναι πιστή σύντροφός της. Η Νυμέρια ωστόσο βρήκε τη ζωή της» λέει ο Μπενιόφ.

«Η Άρια δεν εξημερώνεται. Επομένως δεν θα είχε νόημα να εξημερωθεί η Νυμέρια» προσθέτει ο Γουάις. «Καθώς η λύκαινα απομακρύνεται, (η Άρια) στεναχωριέται που έφτασε τόσο κοντά στο να είναι και πάλι μαζί αλλά μετά συνειδητοποιεί ότι η λύκαινα κάνει ακριβώς αυτό που θα έκανε και η Άρια στη θέση της» και χαμογελά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα βιβλία, στα οποία βασίζεται η τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, υπάρχουν αρκετές αναφορές για μια αγέλη λύκων που τρομοκρατεί χωριά, της οποίας ηγείται ένας τεράστιος λύκος. Πιθανότατα πρόκειται για τη Νυμέρια και την αγέλη που είδαμε να περικυκλώνει την Άρια στο ξέφωτο.

*Τέλος η αναμονή. O 7ος κύκλος ‘Game of Thrones’ προβάλλεται αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική, ενώ ο νέος κύκλος και τα παλιά επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και μέσω των υπηρεσιών Nova On Demand και Nova GO   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα