Η ερώτηση για τους ομοφυλόφιλους που “στρίμωξε” on air τον Ιατρόπουλο

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος στο "Πρωίαν σε Είδον"
Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος στο "Πρωίαν σε Είδον" Caption/Glomex

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος “στρίμωξε” on air τον ηθοποιό Μιχάλη Ιατρόπουλο, ζητώντας εξηγήσεις για παλαιότερες ομοφοβικές δηλώσεις του.

Στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή “Πρωίαν σε είδον” βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη (17/4) ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος, ο οποίος μίλησε για την καριέρα του στον χώρο της υποκριτικής και τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.

Σε κάποιο σημείο της συζήτησης με τους παρουσιαστές Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη Μελιτά, ο ηθοποιός καλέστηκε να δώσει εξηγήσεις για παλαιότερες δηλώσεις του, οι οποίες είχαν κριθεί ως ομοφοβικές, καθώς χαρακτήριζε με υβριστικό τρόπο τους ομόφυλους άνδρες.

“Να σε ρωτήσω βρε Μιχάλη είπες νωρίτερα ότι γυρίζεις μία ταινία για την κακοποίηση των γυναικών. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πράγματα για τις γυναίκες, για ομόφυλους άνδρες και γυναίκες, ψηφίστηκε και ένα νομοσχέδιο. Έχεις μετανιώσει για πράγματα που μπορεί στο παρελθόν να είχες πει και να είχες κάνει απέναντι σε ανθρώπους, που μπορεί να είχαν στεναχωρηθεί;“, ρώτησε συγκεκριμένα ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

“Θα σου πω κάτι, εγώ κάποτε που μίλησα το 2008 στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, είπα ότι, όπως υπάρχουν άνθρωποι που μας μορφώνουν και μας καλλιεργούν και είναι πιο άντρες από τους άντρες, ομοφυλόφιλοι, υπάρχουν και οι λεγόμενοι ‘προκλητικοί’, και τους ονόμασα κάπως άκομψα. Αλλά επειδή είμαι ένας λαϊκός άνθρωπος και εκφράζομαι έτσι και πολλές φορές ξεχνιέμαι ότι είμαι στην τηλεόραση, δεν λέω ότι μου ξέφυγε, τον εννοούσα αυτόν τον χαρακτηρισμό για κάποιους που είναι προκλητικοί, δηλαδή έχουν κακή συμπεριφορά”, απάντησε αρχικά ο ηθοποιός, και ερωτώμενος από τους παρουσιαστές, ‘τι ακριβώς εννοεί με τον χαρακτηρισμό ‘προκλητικοί’ και ποια είναι η ‘κακή συμπεριφορά” εξήγησε, “Όταν σου μιλάει ο άλλος με απαξία, και παρεξηγήθηκα”.

Στη συνέχεια ανέφερε πως παλαιότερα είχε πολλάκις υπερασπιστεί ΛΟΑΤΚΙ άτομα στη γειτονιά του στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας μάλιστα πως ‘έπαιζε ξύλο, για να μην τους πειράζουν’.

Τότε ήταν της μόδας να προσβάλλουν τους ανθρώπους και έπαιζα ξύλο κάθε μέρα. [..] Εγώ πάντα ήμουν υπέρ της ισότητας [.. ] βεβαίως και έχω μετανιώσει για κάποια πράγματα. Εγώ γεννήθηκα το ’65, όταν μεγαλώνεις με το δηλητήριο αυτό συνέχεια, πάλι έχω σταθεί αξιοπρεπώς, σύμφωνα με το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι της εποχής”, πρόσθεσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ από τη συνέντευξη του Μιχάλη Ιατρόπουλου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα