Ημιτελικός MasterChef: Ποιος προηγείται και βρίσκεται πιο κοντά στον τελικό

Ημιτελικός MasterChef: Ποιος προηγείται και βρίσκεται πιο κοντά στον τελικό

Η Μαρίνα Ντεμολλάι και ο Διονύσης Σαρακίνης αναμετρήθηκαν σε δύο δοκιμασίες στον ημιτελικό. Ποιος συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία και έχει προβάδισμα στον τελικό του MasterChef 5.

Μια συγκλονιστική μάχη έδωσαν στην κουζίνα του MasterChef 5 η Μαρίνα Ντεμολλάι και ο Διονύσης Σαρακίνης το βράδυ της Πέμπτης (27/05), διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό, μαζί με την Μαργαρίτα Νικολαΐδη η οποία αναδειχθεί ως η πρώτη φιναλίστ.

Η πρώτη μονομαχία των δύο παικτών του MasterChef 5 χωρίστηκε σε δύο δοκιμασίες.

Στην πρώτη δοκιμασία η Μαρίνα και ο Διονύσης είχαν πέντε λεπτά στην αποθήκη τροφίμων για να επιλέξουν από πέντε υλικά ο καθένας και να δημιουργήσουν ένα νόστιμο, τεχνικά άρτιο και ιδιαίτερο πιάτο μέσα σε 30 λεπτά. Οι προσπάθειες και των δύο ήταν εξαιρετικές, με αποτέλεσμα να έρθουν σε ισοπαλία, λαμβάνοντας βαθμολογία 9/10 και οι δύο.

Στην δεύτερη δοκιμασία, οι δύο παίκτες και οι τρεις κριτές υποδέχτηκαν τον σεφ Αναστάσιο Μαντή, ο οποίος είναι εκφραστής της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας και ασχολείται με την καλλιέργεια βοτάνων και μυρωδικών στον προσωπικό του κήπο.

Ο γνωστός σεφ ετοίμασε τρία διαφορετικά πιάτα για τη Μαρίνα και τον Διονύση, τα οποία ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά. Οι παίκτες είχαν στη διάθεσή τους 2 ώρες και 15 λεπτά για να αντιγράψουν πιστά τα πιάτα του καλεσμένου. Το άγχος “χτύπησε” κόκκινο και οι επίδοξοι μάγειρες “ρίχτηκαν” στη μάχη.

Οι δύο παίκτες έβαλαν τα δυνατά τους και αυτό φάνηκε στα πιάτα τους. Και οι δύο είχαν πολύ καλές προσπάθειες, οι οποίες ήταν πολύ κοντά, με το αποτέλεσμα να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Ο Διονύσης συγκέντρωσε 33 βαθμούς, ενώ η Μαρίνα 34 βαθμούς, καταφέρνοντας έτσι να είναι ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο τελικό του MasterChef 5.

Συνολικά, ο Διονύσης έχει 42 πόντους και η Μαρίνα 43 πόντους. Στο επόμενο επεισόδιο του MasterChef 5, τη Δευτέρα (31/05), οι δύο μάγειρες θα αναμετρηθούν σε άλλες δύο δοκιμασίες και εκεί θα μάθουμε τον δεύτερο φιναλίστ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα