Μαρία Μπέη: Είναι η νέα Ελληνίδα MasterChef και “όνειρο ζει μην την ξυπνάτε”

Μαρία Μπέη: Είναι η νέα Ελληνίδα MasterChef και “όνειρο ζει μην την ξυπνάτε”
Μαρία Μπέη Instagram@masterchefgr

Βρεθήκαμε στον τελικό του μαγειρικού ριάλιτι του Star και λίγο μετά την ανάδειξη της νέα Ελληνίδας MasterChef, η Μαρία Μπέη μίλησε στο NEWS 24/7 για την καλύτερη και χειρότερη στιγμή της στον διαγωνισμό και απάντησε στους επικριτές της.

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (14/06) ο τελικός του MasterChef 7 μέσα από τη συχνότητα του STAR με τη Μαρία Μπέη να αναδεικνύεται η μεγάλη νικήτρια του μαγειρικού ριάλιτι, έχοντας αντίπαλό της τον Νίκο Τράκα.

Μετά από έξι μήνες γεμάτους μαγειρικές αναμετρήσεις, πιάτα υψηλής γαστρονομίας που παρουσίασαν διακεκριμένοι σεφ και απαιτητικές δοκιμασίες που έφτασαν τους παίκτες στα όριά τους αλλά παράλληλα τους έδωσαν ώθηση να συνεχίσουν, η Μαρία Μπέη ήταν εκείνη που με 41 βαθμούςέναντι 40 που συγκέντρωσε ο Νίκος Τράκας– κέρδισε τον τίτλο του MasterChef αλλά και το “χρυσό” χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ σε έναν τελικό που δεν ήταν σαν τους άλλους.

Backstage από τη βραδιά του τελικού του MasterChef NEWS 24/7

Το NEWS 24/7 παρακολούθησε από κοντά τη βραδιά του τελικού, ο οποίος διεξήχθη στον απόηχο του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο, αλλά και του τριήμερου εθνικού πένθους που είναι σε ισχύ έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (16/06).

Backstage από τη βραδιά του τελικού του MasterChef NEWS 24/7

Backstage από τη βραδιά του τελικού του MasterChef NEWS 24/7

Η αυλαία του τελικού άνοιξε με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να απευθύνεται στο τηλεοπτικό κοινό και να εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν, αναφέροντας παράλληλα πως η βραδιά δεν μπορεί να είναι ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί.

“Καλησπέρα ζωντανά από την κουζίνα του MasterChef. Η σημερινή μέρα, δυστυχώς, δεν μπορεί να είναι ακριβώς όπως την είχαμε σχεδιάσει. Είχαμε ένα τραγικό γεγονός και θρηνούμε ανθρώπινες ζωές. Δυστυχώς πολλά πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα για πολύ κόσμο δεν είναι“, είπε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των κριτών του παιχνιδιού, δίνοντας πάσα για ένα διαφημιστικό διάλειμμα.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα η ζωντάνια και η χαρά επέστρεψαν στην κουζίνα του MasterChef με τη Μαρία Μπέη και τον Νίκο Τράκα να ακούνε από τους κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο τις βαθμολογίες των δοκιμασιών του μαγειρικού μαραθωνίου στον οποίο συμμετείχαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.

Οι τρεις κριτές του MasterChef NEWS 24/7

Πιο κρίσιμη -που ήταν και αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα- η τελευταία δοκιμασία, όπου οι δύο φιναλίστ κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα πιάτο του σπουδαίου Ισπανού σεφ, Quique Dacosta, του ζωντανού θρύλου της παγκόσμιας γαστρονομίας, που όχι μόνο μετρά δώδεκα εστιατόρια με επτά αστέρια Michelin συνολικά αλλά η ισπανική κυβέρνηση του έχει απονείμει Χρυσό Μετάλλιο για τη συνεισφορά του στις Καλές Τέχνες.

Μετά από αρκετά λεπτά, που η αγωνία άγγιξε κόκκινο και τόσο οι δύο φιναλίστ όσο και οι συγγενείς τους περίμεναν να ακούσουν από τα χείλη του Σωτήρη Κοντιζά το τελικό αποτέλεσμα, η Μαρία Μπέη αναδείχθηκε νικήτρια του διαγωνισμού και στην κουζίνα του MasterChef στήθηκε ένα μικρό πάρτι με την ίδια να πανηγυρίζει και να μη σταματά να χαμογελά.

Backstage από τη βραδιά του τελικού του MasterChef NEWS 24/7


NEWS 24/7


Τελικός MasterChef: Η στιγμή της ανακοίνωσης της τελευταίας βαθμολογίας

“‘Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε”

Φανερά συγκινημένη και χωρίς να πιστεύει πώς κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό και να κερδίσει τον τίτλο της επόμενης Ελληνίδας MasterChef, η Μαρία Μπέη κρατώντας στην αγκαλιά της το πολυπόθητο τρόπαιο σε δηλώσεις που έκανε στο NEWS 24/7 όταν ρωτήθηκε για τα πρώτα της συναισθήματα μετά το αποτέλεσμα είπε χαρακτηριστικά “όνειρο ζω μην με ξυπνάτε“.

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, το χαμόγελό μου δεν έχει φύγει από το πρόσωπό μου“, είπε στη συνέχεια η νικήτρια του MasterChef 7 λέγοντας παράλληλα ένα μεγάλο “μπράβο” στον αντίπαλό της, καθώς όπως είπε είναι και οι δύο νικητές, αφού το αποτέλεσμα κρίθηκε στον πόντο.

Δεν παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει και τον κόσμο που τη στήριξε, υπογραμμίζοντας ότι “φέτος η αγάπη που πήρα ήταν 1000 φορές περισσότερη από την πρώτη φορά που είχα πάει στο MasterChef”.

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή από όλο τον διαγωνισμό, η απάντηση ήρθε μάλλον αυτόματα, αφού η καλύτερη στιγμή για εκείνη ήταν η χθεσινή ημέρα και η ανακοίνωση ότι βρίσκεται στον τελικό, ενώ στη χειρότερη κατατάσσει “τα δύο λεπτά πριν ο Σωτήρης Κοντιζάς της ανακοινώσει ότι κέρδισε“.

Έχοντας δεχθεί έντονη κριτική καθ΄ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, τόσο από τους πρώην πλέον συμπαίκτες της όσο και από μερίδα τηλεθεατών, καθώς μεταξύ άλλων πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριζαν ότι δεν είναι δίκαιο μία πρώην παίκτρια του διαγωνισμού να διεκδικεί ξανά τον τίτλο, η ίδια “έστειλε αγάπη” και όπως είπε χαρακτηριστικά στο NEWS 24/7, “πραγματικά δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Ό,τι άκουσα το ξεχνάω και δεν κρατάω κακία. Εύχομαι σε όλα αυτά τα παιδιά καλή επιτυχία και πραγματικά δεν πειράζει. Εγώ τους συγχωρώ όλους!“.

Backstage από τη βραδιά του τελικού του MasterChef NEWS 24/7

Backstage από τη βραδιά του τελικού του MasterChef NEWS 24/7

Backstage από τη βραδιά του τελικού του MasterChef NEWS 24/7

“Ένας Ιάπωνας, ένας Ιταλός και… ακόμα ένας”

Για ακόμη μια σεζόν, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ίσως το καλύτερο τρίδυμο της ελληνικής τηλεόρασης αποτέλεσαν ένα από τα δυνατά χαρτιά του μαγειρικού ριάλιτι και μένοντας πιστοί στο ρητό “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει“, επιστρέφουν και την επόμενη σεζόν με το MasterChef 8.

Κλείνοντας, ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκάλυψε πως ο τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής επιστρέφει την επόμενη σεζόν, προετοιμάζοντάς μας για κάτι που δεν θα έχουμε ξαναδεί.

“Πάμε να κλείσουμε περίπου όπως ανοίξαμε… Ελλάδα είσαι έτοιμη; Κάπου εδώ τελειώνει το MasterChef για φέτος και έρχεται το MasterChef 8 και δεν υπάρχει περίπτωση να είστε έτοιμοι για αυτά που έχουμε ετοιμάσει για εσάς! Οι συμμετοχές άνοιξαν!”, είπε χαρακτηριστικά ο κριτής.

Backstage από τη βραδιά του τελικού του MasterChef NEWS 24/7

Μαρία Μπέη: Το βιογραφικό της νικήτριας του MasterChef 7

Η Μαρία Μπέη ήταν μία από τις πιο πολυσυζητημένες παίκτριες του MasterChef και αυτό τόσο λόγω των μαγειρικών ικανοτήτων της αλλά και για το δυναμικό χαρακτήρα της και τη θέλησή της να «το σηκώσει»!

Η ίδια επέστρεψε φέτος στο MasterChef 2023 και ενώ πολλοί πίστευαν ότι θα μείνει για λίγο, εκείνη κατάφερε να φτάσει στον τελικό, όπου αντιμετώπισε τον Νίκο Τράκα!

Η Μαρία Μπέη είναι 25 ετών και κατάγεται από την Πιερία. Πάντα ζούσε με έναν στόχο: Να γίνει μια καλή μαγείρισσα.

Μαζεύοντας τις δυνάμεις της, η Μαρία Μπέη πήγε να σπουδάσει μόνη της και με τον καιρό προσπάθησε να δείξει στους δικούς της πόσο σοβαρή ήταν η απόφασή της να ασχοληθεί με τη μαγειρική και όχι με την οικογενειακή τους επιχείρηση.

Η Μαρία θέλει να αποδείξει, σε όσους δεν την στήριξαν και δεν την πίστεψαν, ότι μπορεί να τα καταφέρει στον χώρο της μαγειρικής, παίρνοντας τον τίτλο της επόμενης Ελληνίδας MasterChef.

Μόνο ο μπαμπάς της την υποστήριξε στο να ακολουθήσει τη μαγειρική και να μην ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση. Οι υπόλοιποι θεωρούσαν το επάγγελμα κατώτερο.

Η Μαρία Μπέη και ο Δημήτρης Μπέλλος γνωρίστηκαν σε προηγούμενο κύκλο MasterChef, ερωτεύτηκαν και έκτοτε είναι αχώριστοι! Πλέον συγκατοικούν, ενώ συνεργάζονται και πολλές φορές στα επαγγελματικά τους στις κουζίνες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα