Masterchef 5: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Masterchef 5: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο
Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος Facebook / @Masterchef GR

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αποτελεί μία από τις πιο πολυσυζητημένες τηλεοπτικές περσόνες. Το Masterchef, το ύψος του, το εστιατόριό του και οι συνταγές του.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος επιστρέφει στον “τόπο του εγκλήματος”, καθώς αύριο, Σάββατο (23/04), κάνει πρεμιέρα το Masterchef 5 στις 21:00 στο Star. Ο γνωστός σεφ μαζί με τους άλλους δύο αγαπημένους κριτές, τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Σωτήρη Κοντιζά, ετοιμάζονται να μας προσφέρουν μία ακόμη σεζόν γεμάτη γεύσεις, ωραίες συνταγές και αστείες στιγμές.

Ο “θείος Λεωνίδας”, όπως τον αποκαλούν, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, που έχει απασχολήσει πολύ κατά την παρουσία του στο Masterchef. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έχει γενέθλια στις 9 Οκτωβρίου του 1982, είναι Ζυγός στο ζώδιο, αγαπά τη μουσική και τον Γιάννη Αγγελάκα, είναι δηλωμένος οπαδός του Πανιωνίου, ενώ διαθέτει τον δικό του διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό, το Samano Radio.

1. Το βιογραφικό του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Ο γνωστός σεφ όταν ήταν μικρός δεν είχε σκεφτεί καθόλου να γίνει μάγειρας. Η συνάντηση που είχε με έναν φίλο του, ο οποίος εκείνη την περίοδο φοιτούσε σε σχολή μαγειρικής, του έδωσε το κίνητρο ώστε να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Τελικά, δεν ολοκλήρωσε την σχολή ποτέ. Η πρώτη του δουλειά ήταν στο εστιατόριο Semiramis που είχε ο Γιάννης Λουκάκος και ο οποίος είναι ο “μαγειρικός μπαμπάς” του, όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει. Στην συνέχεια, μετακόμισε στο Λονδίνο όπου δούλεψε σε εστιατόριο του σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ. Όπως έχει δηλώσει, τα πράγματα εκεί ήταν πολύ δύσκολα για αυτόν. Το πρώτο του αστέρι michellen το πήρε μαζί με τον Jerom Seres. Εργάστηκε και στο εστιατόριο Aleria. Σήμερα δουλεύει στο Feedέλ Urban Gastronomy.

2. Το ύψος του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Έχει γίνει πολύς λόγος για το ύψος του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, με τους υπόλοιπους κριτές να τον πειράζουν συχνά για αυτό και ενίοτε να τον συγκρίνουν με τον πάγκο της κουζίνας του Masterchef, ενώ ο ίδιος αυτοτρολάρεται και κάνει αστεία για το συγκεκριμένο θέμα. Σε συνέντευξή του, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είχε πει για το ύψος του: “Είναι αναπόφευκτη η σύγκριση, γιατί έχω τους άλλους δύο στο MasterChef και είμαστε σαν στήλη άλατος. Είμαι 1.74! Μάλιστα, είχα πάει να βγάλω ταυτότητα και είχα πει στην κοπέλα “βάλε λίγο παραπάνω!”. Αλλά μου είπε ότι δεν γίνεται”.

3. Οι συνταγές του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος φτιάχνει προσιτή γαστρονομία, ενώ το “τζατζίκι – αβοκάντο” είναι μία από τις πιο γνωστές συνταγές του.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο άλλες τρεις συνταγές του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

  • Παναριμένες Γαρίδες Σε Πάνκο Με Καραμελωμένο Μπέικον Και Μαγιονέζα
  • Κατσικίσιο Τυρί Με Καραμελωμένους Ξηρούς Καρπούς Και Σιρόπι Από Σταφύλι
  • Σαλάτα Με Βινεγκρέτ Lime Και Passion Fruit

4. Το εστιατόριο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Το εστιατόριο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου είναι το Feedέλ Urban Gastronomy, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Περιλαμβάνει γευστικές δημιουργίες από τον σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλο, μοναδικές ετικέτες κρασιού επιλεγμένες από τον Ελληνικό αμπελώνα, cocktail εμπνευσμένα από αυθεντικά ελληνικά συστατικά της χώρας μας, αλλά και ελληνικά προϊόντα καφέ και μπύρας μας περιμένουν σε ένα νέο ξεχωριστό και όμορφο περιβάλλον. Επίσης, έχει το Feedέλ Asador στη Γλυφάδα, ενώ το καλοκαίρι του 2020 έφτιαξε και το εστιατόριο Samano στην Αντίπαρο.

5. Το Instagram του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι ενεργός στα social media και στον λογαριασμό του @chef_koutsopoulosleonidas στο Instagram ανεβάζει συχνά στιγμιότυπα από την καθημερινότητά του, από τα επαγγελματικά του εγχειρήματα και από το Masterchef.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα