Μιχάλης Αφολαγιάν: Η σύλληψη στη Σύρο και η ελληνική ιθαγένεια μετά από 23 χρόνια

Διαβάζεται σε 3'
Μιχάλης Αφολαγιάν
Μιχάλης Αφολαγιάν THE 2NIGHTSHOW/ANT1

Ο Μπακού από τη σειρά “Μάγισσα” μίλησε για τον ρόλο του, ενώ εξήγησε γιατί τον συνέλαβαν στη Σύρο ως παράνομο μετανάστη, αλλά και πότε κατάφερε να πάρει την ελληνική ιθαγένεια.

Καλεσμένος στην εκπομπή “The 2night Show” του ΑΝΤ1 βρέθηκε τη Δευτέρα (23/10) ο Μιχάλης Αφολαγιάν, ο οποίος φέτος υποδύεται τον Μπακού στη σειρά “Η Μάγισσα”, που καθηλώνει τους τηλεθεατές.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο του και πώς ήρθε η πρόταση, αναφέροντας: “Ήταν ένας ρόλος για τον οποίον ήθελαν ένα μαύρο ηθοποιό. Με φώναξαν, έκανα μία κουβέντα και με τον σκηνοθέτη, και τους έκανα. Δεν είχα καταλάβει ότι θα ήταν τόσο μεγάλη παραγωγή. Μου άρεσε πάρα πολύ το σενάριο, είπα “τι ωραία ιστορία”. Σκέφτηκα ότι είναι μια ωραία εμπειρία. Μου άρεσαν τα σκηνικά, οι συντελεστές. Πιο πολύ αυτό ζούσα εγώ. Δεν είχαμε εικόνα, όταν είδαμε το μοντάζ είπαμε “ουάου, εδώ είμαστε””.

“Η παρουσία του Μπακού παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά δεν μπορώ να κάνω spoiler. Είναι καθ’ όλη τη διάρκεια σε συνάρτηση με τον Αντρέι και με τον στόχο του. Η σχέση του Αντρέι με τον Μπακού, ενώ στους τρίτους φαίνεται σχέση αφέντη-υπηρέτη, μέσα τους είναι μια σχέση αδερφών” πρόσθεσε.

Η σύλληψη στη Σύρο και η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

Ο Μιχάλης Αφολαγιάν γεννήθηκε, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Ελλάδα, παρόλα αυτά εξήγησε γιατί μπήκε στο κρατητήριο της Σύρου ως παράνομος μετανάστης, αλλά και πότε κατάφερε να πάρει την ελληνική ιθαγένεια.

Πήρα την ελληνική ιθαγένεια τον Αύγουστο έπειτα από 23 χρόνια. Είναι πολύ ψυχοφθόρο ιδιαίτερα όταν μεγαλώνεις σε μία συνθήκη όπου δεν εκλαμβάνεις τον εαυτό σου ως ένα ξέχωρο κομμάτι, αλλά σαν ένα κομμάτι της κοινότητας.

Ειδικά στο σχολείο όλοι οι φίλοι μου ήταν από την Ελλάδα κι οι παρέες μου ήταν Έλληνες. Γενικότερα ζούσα σε έναν κόσμο που θεωρούσα ότι είμαι μέλος του. Μετά τα 18 αρχίζεις να δίνεις εξηγήσεις από που έρχεσαι, ποιος είσαι, αν έχεις χαρτιά, άδεια διαμονής και εκεί καταλαβαίνεις τι γίνεται” είπε ο γνωστός ηθοποιός.

Όσο για τη σύλληψη, είπε: “Με συνέλαβαν στη Σύρο ως παράνομο μετανάστη. Ήταν ξαφνικό. Έκαναν έλεγχο στον δρόμο κι εγώ θεωρούσα ότι με τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και με την κοινή λογική ότι έχεις γεννηθεί εδώ και ξέρεις πολύ καλύτερα την εντοπιότητα και τα ελληνικά, απ’ ότι της χώρας καταγωγής σου.

Είναι σοκαριστικό γιατί συνειδητοποιείς που κατατάσσεσαι και ότι έχεις ένα δρόμο μεγάλο. Νιώθεις πολίτης β’ κατηγορίας και χάνονται ευκαιρίες. Να σε προσκαλούν από εδώ και από εκεί και να μην μπορείς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα