Όταν ο Βασίλης Καρράς έπεσε θύμα απαγωγής – Η απίστευτη ιστορία με φόντο την ελληνική επαρχία

Διαβάζεται σε 3'
Βασίλης Καρράς
Βασίλης Καρράς PAPADAKIS PRESS

Ο άνθρωπος πίσω από τη βιογραφία του Βασίλη Καρρά μοιράστηκε στο “Στούντιο 4” την απίστευτη ιστορία απαγωγής με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο τραγουδιστή.

Έχω ζήσει δέκα ζωές“. Αυτό έλεγε ο Βασίλης Καρράς στον Θάνο Κανούση, στον συγγραφέα της βιογραφίας του που κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη (16/5) με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Καλησπέρα και καλή βραδιά” και εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι εννοούσε ο λαϊκός τραγουδιστής.

Ο Θάνος Κανούσης βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/05) στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απίθανη ιστορία της απαγωγής του Βασίλη Καρρά, σε μία σκληρή εποχή για τη νύχτα, που τα όπλα, τα ναρκωτικά και οι απειλές ήταν συνυφασμένα με τα σκυλάδικα.

“Τις ιστορίες για τη νύχτα, που είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, έλεγα στον Βασίλη μήπως να μην το βάλουμε αυτό; Και εκείνος μονότονα μου έλεγε ‘αυτή είναι η ζωή μου. Πρέπει να πούμε την αλήθεια“, είπε αρχικά ο Θάνος Κανούσης.

“Για τη νύχτα μίλησε υπάρχουν κάπου 7-8 ιστορίες. Μίλησε για τη νύχτα της δεκαετίας του ’80 που δεν έχει φυσικά καμία σχέση με το σήμερα, ήταν πολύ σκληρή“, πρόσθεσε ο Θάνος Κανούσης με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο να σχολιάζει “όταν τραγουδάς με μία καραμπίνα να σε σημαδεύει; Ή με την απειλή ότι θα κάψω το μαγαζί μετά;“.

Ο συγγραφέας της βιογραφίας μοιράστηκε με τους παρουσιαστές και το τηλεοπτικό κοινό του “Στούντιο 4” και την ιστορία της απαγωγής του Βασίλη Καρρά, που είχε συμβεί στην πόλη του Αγρινίου.

Αυτό είναι ακόμα πιο σκληρό. Ξύπνησε κάποια στιγμή για να πάει σε ένα πανηγύρι στο Αγρίνιο. Άργησαν οι άνθρωποι να τον πάρουν και ήταν δύο τύποι εκεί, οι οποίοι συστήθηκαν σαν καπνέμποροι και προσφέρθηκαν να τον πάνε εκείνοι στο πανηγύρι.

Μπήκε και αυτός σε ένα αυτοκίνητο με δύο ανθρώπους που ήταν θαυμαστές του. Κάποια στιγμή λοξοδρομεί το αυτοκίνητο μέσα στα χωράφια με τα καλαμπόκια, βγαίνουν κάτι τύποι με πιστόλια και τον απαγάγουν. Τον πάνε σε ένα χωριό ακατοίκητο μέχρι τις 4 το πρωί, η συναυλία βεβαίως δεν έγινε.

Αυτό έγινε γιατί στο ίδιο πανηγύρι υπήρχαν και άλλοι καλλιτέχνες σε άλλα μέρη και τότε ο Βασίλης ήταν το πρώτο όνομα. Για να μην μαζέψει όλο τον κόσμο. Ήταν πολύ κακή στιγμή γιατί οι δικοί του άνθρωποι δεν ήξεραν που είναι ο Βασίλης. Ήταν σε μεγάλη απόγνωση”, είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα, στο οποίο αναφέρει:

Μια ζωή σαν παραμύθι, μια ζωή σαν κινηματογραφική ταινία με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και πολλή συγκίνηση. Ο Βασίλης άνοιξε διάπλατα την καρδιά του και μου διηγήθηκε τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν. Δεν είναι λίγο να πηγαίνεις πίσω σε κείνα τα πέτρινα χρόνια, που σημάδεψαν τη ζωή σου καθοριστικά. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, να θυμάσαι καταστάσεις και ιστορίες γεμάτες πίκρα, στενοχώρια και κλάμα. Μια τέτοια εξομολόγηση θέλει τόλμη και ειλικρίνεια, που ο Βασίλης διέθετε στον υπέρτατο βαθμό.

Έτσι θα σας την διηγηθώ τη ζωή του και ελπίζω να φωτιστούν όλα εκείνα τα κομμάτια της, που χωρίς ποτέ να προσπαθήσει να τα κρύψει, τώρα τα έχει αφηγηθεί με κάθε λεπτομέρεια“.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα