Βασίλης Καρράς: Ο λόγος που δεν τραγούδησε ποτέ στην Τουρκία και το τελευταίο σημείωμα στη σύζυγό του

Διαβάζεται σε 4'
Βασίλης Καρράς: Ο λόγος που δεν τραγούδησε ποτέ στην Τουρκία και το τελευταίο σημείωμα στη σύζυγό του
Ο Βασίλης Καρράς Papadakis Press

Ο Θάνος Κανούσης έφερε στο φως νέα κομμάτια και άγνωστες πτυχές της ζωής του Βασίλη Καρρά, τα οποία περιέχονται στη βιογραφία του λαϊκού τραγουδιστή.

Άγνωστες ιστορίες της ζωής του Βασίλη Καρρά, οι οποίες περιέχονται στη βιογραφία του με τίτλο “Καλησπέρα και καλή βραδιά”, γραμμένη απ’ το χέρι του -επί είκοσι χρόνια- φίλου και συνεργάτη του, Θάνου Κανούση, μοιράστηκε ο βιογράφος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και αν ήδη έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά, όπως οι απαγωγές, ο εθισμός του στον τζόγο ή η μάχη που έδινε τελευταία με τον καρκίνο, κάθε φορά που μαθαίνουμε κάτι καινούργιο, έρχεται να μας θυμίσει όσα είπε ο ίδιος ο Θάνος Κανούσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Μανιάτη για το The Magazine:

Η ζωή του Βασίλη είναι σαν ένα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Και πώς αλλιώς να τη χαρακτηρίσω όταν ένα παιδί 10 χρονών ξυπνάει 3 η ώρα τα μεσάνυχτα για να πουλήσει κουλούρια, μετά για να πουλήσει λαχεία, και αργότερα, και με τη βοήθεια της τύχης αλλά κυρίως της πολλής δουλειάς, έφτασε να είναι ένας από τους μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές“.

Η κάμερα της εκπομπής “Fay’s Time” συνάντησε τον βιογράφο και εκείνος έφερε στο φως άγνωστα περιστατικά της ζωής του λαϊκού τραγουδιστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 24 Δεκεμβρίου σε ηλικία 70 ετών βυθίζοντας στο πένθος τον μουσικό και καλλιτεχνικό κόσμο.

“Υπάρχει μία ιστορία, σχετικά με το γιατί δεν τραγούδησε στην Τουρκία. Όταν τον ρώτησα ‘γιατί Βασίλη αφού σου κάνουν προτάσεις να πας εκεί;’, είπε ‘δεν μπορώ αδερφέ να πάω εκεί που μαρτύρησαν οι πρόγονοί μου‘”, είπε ο Θάνος Κανούσης, αναφέροντας πως έτσι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που δεν τραγούδησε ποτέ ο Βασίλης Καρράς.

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης πως ο Βασίλης Καρράς είχε τελειώσει τη δραματική σχολή του Μάλαμα και μάλιστα είχε πάρει και υποτροφία για να σπουδάσει στη Γαλλία, κάτι που φυσικά δεν έκανε ποτέ.

Ο Θάνος Κανούσης αποκάλυψε επίσης και τον όρο που έθετε, αφού του απαγόρευε να μιλάει για τις φιλανθρωπίες που έκανε. “Όταν βοηθούσε ο Βασίλης έθετε έναν όρο. Μην μάθω ότι είπες ποιος βοήθησε, θα σου κόψω τα πόδια. Υπάρχει μια σκηνή που ο Βασίλης Καρράς που μου την είχε εκμυστηρευτεί ο μάνατζέρ του. Όταν δούλευε στο Διογένη, έμενε σε ένα ξενοδοχείο στο Καβούρι. Απέναντι έβλεπε έναν άστεγο.. Μετά την πληρωμή, σταματάει με τον μάνατζερ του του δίνει τον φάκελο και του είπε να το βάλει στην κουκούλα του άστεγου χωρίς να τον πάρει χαμπάρι”.

Ο βιογράφος θυμήθηκε επίσης τι του είπε ο Βασίλης Καρράς όταν βγήκε από την εντατική, με τον τραγουδιστή να θέλει να μιλήσουν για τον καρκίνο και να μάθει ο κόσμος τι του συμβαίνει.

“Πόναγε πάρα πολύ, όταν ο καρκίνος έκανε μετάσταση στα οστά πόναγε πάρα πολύ, ούτε τα παυσίπονα έκαναν τίποτα και παρ’ όλα αυτά δεν έχανε το χαμόγελό του και την αισιοδοξία του, ότι στο τέλος θα κερδίσει και τον καρκίνο”.

Αναφέρθηκε τέλος και στη δύσκολη στιγμή, όταν διάβασε τη βιογραφία του μπροστά στη σύζυγό του, πέντε ημέρες πριν ο Βασίλης Καρράς φύγει από τη ζωή, ενώ συγκλόνισε περιγράφοντας πώς ο τραγουδιστής του έδωσε ένα σημείωμα για να το εντάξει στο βιβλίο, αφού όμως πια θα έχει φύγει από τη ζωή. Το σημείωμα αυτό ήταν για τη σύζυγό του, Χριστίνα.

“Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2023 επιδεινώθηκε η κατάστασή του. Με φώναξε στις 18 Δεκεμβρίου, πέντε μέρες πριν φύγει για να με δει, ενώ το βιβλίο είχε τελειώσει. Την πρώτη φορά που βγήκε από την εντατική μου δόθηκε ένα σημείωμα, το οποίο μου είπε θα το βάλεις στο βιβλίο όταν δεν θα είμαι παρών. Το σημείωμα αυτό απευθυνόταν στη γυναίκα του κι έλεγε: ‘Χριστίνα, σε αυτό το ταξίδι δε θα σε πάρω μαζί μου, να μείνεις πίσω να βοηθάς τους ανθρώπους, έχεις τρόπο, δικό σου εσύ. Για αυτό σ΄αγαπώ‘”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα