Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Ήμουν παιδί κι ακούω τον πατέρα μου να λέει “να σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις”

Διαβάζεται σε 3'
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος THE 2NIGHT SHOW/ANT1

Για την σχέση του με τον πατέρα του και την μη αποδοχή της σεξουαλικότητάς του, μίλησε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος. Τι είπε για την περίοδο που κατέβηκε στην πολιτική.

Καλεσμένος στην εκπομπή “The 2night show” στον ΑΝΤ1 βρέθηκε καλεσμένος ο ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, ο οποίος μίλησε για την τηλεόραση, την πολιτική και την σχέση με τον πατέρα του.

“Με την πολιτική πήγα να ασχοληθώ γιατί είχα αυτό το αντιδημοφιλές, το αντιλαϊκίστικο. Κάνω την αυτοκριτική μου. Συνειδητοποίησα ότι υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου και είχα υποτιμήσει την πολιτική. Κατέβηκα, έφαγα τις σφαλιάρες μου και είπα οκ, τουλάχιστον δεν μου έμεινε απωθημένο είπε αναφερόμενος στην περίοδο που κατέβηκε στην πολιτική .

Για τη σχέση του που είχε με τον πατέρα του και κατά πόσο είχαν συμφιλιωθεί πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, είπε: Προσπάθησα να τα βρω με τον μπαμπά μου, πριν πεθάνει, αλλά η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Πριν από 24 περίπου χρόνια που πέρασα μια περιπέτεια υγείας, συνομιλούσα με μια σπουδαία τραγουδίστρια και λέγαμε για τα θέματα της ψυχολογίας, που επηρεάζουν τις ασθένειες. Κατάλαβα ότι πρέπει να τα βρω με τον πατέρα μου. Επιχείρησα να τα βρω, τα βρήκα, αλλά δυστυχώς τα επόμενα χρόνια έκανε κάποια πράγματα, που αναίρεσαν το προηγούμενο. Παρόλα αυτά, όταν έφυγε, χάρηκα που ήμουν εκεί και τα έκανα όλα μετά όπως έπρεπε. Δεν σου κρύβω ότι στον τάφο του, που πήγαινα και τον φρόντιζα πολύ συχνά, του είπα πολλά πράγματα που δεν μπορούσα να του τα πω όσο ζούσε”.

“Οι γονείς να ακούνε και να μην προδίδουν ξανά. Εγώ τον έχω συγχωρέσει πλέον τον πατέρα μου, και για το μετά το λάθος. Αλλά είναι σημαντικό οι γονείς, όταν κάνει ένα βήμα το παιδί, να κάνουν δύο αυτοί” πρόσθεσε.

Πηγαίνοντας στο παρελθόν, εξομολογήθηκε για τον μπαμπά του: Η σχέση η προβληματική ξεκίνησε όταν άρχισε να καταλαβαίνει τι συμβαίνει στη σεξουαλική μου ζωή και δεν μπορούσε να το αποδεχτεί. Αυτό δημιουργούσε τότε μεγάλη σύγκρουση και πρόβλημα για εκείνον και για μένα, αλλά μεγαλώνοντας, αυτό είναι το πρώτο που του δικαιολόγησα. Γιατί καταλαβαίνω ότι είναι ένας άνθρωπος… Αυτή η γενιά, η τότε, έζησε κατοχή, εμφυλίους, δεν μπορείς να μην την δικαιολογήσεις για αυτά τα περιοριστικά πιστεύω. Το μεγάλο πρόβλημά του ήταν αυτό”.

Ενώ περιέγραψε μια ανάμνησή του: Είμαι πιτσιρίκι στο Βέλγιο, εκείνη την εποχή η βελγική τηλεόραση ήταν ήδη πολύ προχωρημένη. Έπαιζε ένα ντοκιμαντέρ για ομοφυλόφιλους και βγαίνει ένας, ο οποίος θα πήγαινε για τρανς μάλλον και μίλαγε. Εγώ είμαι παιδί και βλέπω, παίζει η τηλεόραση και είναι και οι δικοί μου κάπου εκεί. Και ακούω τον πατέρα μου που λέει στη μάνα μου: “Α ρε Νίκη, να σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις”. Ώρες ώρες το θυμάμαι και λέω πάλι καλά που έκανα μετά την επανάστασή μου. Πού βρήκα τη δύναμη μετά τα 22-23 να κάνω το coming-out μου, δεν ξέρω”.

Τέλος, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος έκανε μια πρόβλεψη για τη θέση που θα πάρει η Μαρίνα Σάττι με το “Ζάρι” στη Eurovision 2024.

Ασυζητητί δεκάδα! Πιστεύω ότι το κομμάτι είναι τόσο ενδιαφέρον, που όταν το δούμε και σκηνικά  – χωρίς να γνωρίζω τίποτα, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στον Φωκά Ευαγγελινό και στη Μαρίνα Σάττι – θα απογειωθεί. Όμως, θεωρώ πολύ πιθανό και πεντάδα“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα