ΣΚ με καραντίνα: 4 σειρές και 4 ταινίες για να δεις

ΣΚ με καραντίνα: 4 σειρές και 4 ταινίες για να δεις

Ο οσκαρικός δημιουργός του "12 Χρόνια Σκλάβος" εμπνέεται από το τζαμαϊκανό ρητό που λέει ότι "εάν εσύ είσαι το μεγάλο δέντρο, εμείς είμαστε το μικρό τσεκούρι".

Σε μία διαλυμένη φθινοπωρινή τηλεοπτική σεζόν έρχεται το ‘Small Axe’ και ο Steve McQueen να μας δεήσουν με τη χάρη τους. Εκτός από το ‘Small Axe’ όμως, έχουμε την επιστροφή του ‘His Dark Materials’, την πρεμιέρα μιας τρελής βρετανικής κωμωδίας και ταινίες οσκαρικών υποψηφιοτήτων.

Δες παρακάτω τις σειρές και ταινίες που ξεχώρισε το Oneman αυτή την εβδομάδα για το ΣΚ σου στην καραντίνα.

ΣΕΙΡΕΣ

Small Axe: Mangrove

Με φόντο τις πολύχρωμες δεκαετίες του ’70 και του ’80 (1969 έως 1982 συγκεκριμένα), τα πέντε φιλμ στη σειρά ταινιών του Steve McQueen θα απεικονίσουν αληθινές ιστορίες θάρρους, ελπίδας και επαναστατικότητας, με πρωταγωνιστές πρόσωπα που μέσα από περιστατικά βίας και ρατσισμού συνέβαλαν στην προάσπιση του δικαιώματος στην ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των μειονοτήτων.

Ο οσκαρικός δημιουργός του ‘12 Χρόνια Σκλάβος’ εμπνέεται από το τζαμαϊκανό ρητό που λέει ότι «εάν εσύ είσαι το μεγάλο δέντρο, εμείς είμαστε το μικρό τσεκούρι» και φτιάχνει μία σειρά ανθολογικών ταινιών που θα ανήκαν άνετα στη μεγάλη οθόνη αν ο McQueen δεν ήθελε το πιο φιλόδοξό του πρότζεκτ ως τώρα να προβληθεί συγκεκριμένα από το BBC. Η πρώτη ταινία του ‘Small Axe’ περιστρέφεται γύρω από τον Frank Crichlow και το Mangrove, το εστιατόριό του στο Notting Hill που είχε αποτελέσει τόπο συνάντησης ακτιβιστών, καλλιτεχνών και διανοούμενων. Μετά από μία σειρά αστυνομικών εφόδων, ο Frank και μια ομάδα φίλων του αποφασίζουν να προχωρήσουν σε ειρηνική διαμαρτυρία, που οδηγεί ωστόσο στη σύλληψή τους. Επακόλουθο της σύλληψης αυτής ήταν μία πολύκροτη δίκη και μία νίκη που αποκτήθηκε με κόπο.

Βασικοί πρωταγωνιστές του ‘Small Axe: Mangrove’ είναι ο Shaun Parkes (Lost in Space) και η Letitia Wright (Black Panther, Black Mirror).

Η σειρά έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 16/11 στις 21.00 μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOΤΕ TV PLUS, αμέσως μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου στο BBC. Από τις 22/11, η σειρά θα προβάλλεται και στο COSMOTE SERIES HD, κάθε Κυριακή στις 23.00.

His Dark Materials II

Μετά από μία πολύ επιτυχημένη πρώτη σεζόν, η μεταφορά των θρυλικών βιβλίων του Philip Pullman περνά πλέον στη φάση του ‘Subtle Knife’, άρα η Lyra γνωρίζει πλέον τον Will σε μια μυστηριώδη εγκαταλελειμμένη πόλη και διαπιστώνουν μαζί ότι οι μοίρες τους συνδέονται. Την ίδια στιγμή, η Mrs. Coulter προσπαθεί ακόμη να εντοπίσει τη Lyra και να τη φέρει πίσω.

Η σειρά είναι μία πανέμορφη, τίμια μεταφορά βιβλίων που θεωρώ και επισήμως πλέον ότι είναι αδύνατον να μεταφερθούν σε όλη τους την αίγλη και πυκνότητα. Αυτή τη σεζόν έχουμε επίσης την εισαγωγή του Andrew Scott στον ρόλο του John Parry, αλλά δεν έρχεται μόνος του! Η φωνή του δαιμονίου του είναι η φωνή της Phoebe Waller-Bridge. Το ‘Fleabag’ reunion που δεν περιμέναμε.

Η σειρά προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 04:00, μετά τα μεσάνυχτα στη Nova, και σε Prime Time προβολή κάθε Τρίτη στις 22:00. Τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova Go.

Voices of Fire

Ο Pharrell Williams φτιάχνει ένα ντοκιμαντέρ γύρω από την εκκλησία της γενέτειράς του στη Virginia, που δημιουργεί την καλύτερη γκόσπελ χορωδία στον κόσμο με άγνωστα ταλέντα της κοινότητας. Οι Voices of Fire έχουν συνοδεύσει τον καλλιτέχνη σε συναυλίες του και καθοδηγούνται από τον θείο του Pharrell και σεβαστό μουσικό της περιοχής του Επίσκοπο Ezekiel Williams. Η εκπομπή θα μας πάρει μαζί του όσο αναζητά άτομα όλων ηλικιών, εθνικοτήτων και backgrounds για να φτιάξουν την καλύτερη γκόσπελ χορωδία του πλανήτη.

Η σειρά-ντοκιμαντέρ στριμάρει στο Netflix.

Brassic: Season 1 + 2

Ο Joseph Gilgun του ‘Preacher’ στον ρόλο του Vinnie και ο Damien Molony του ‘Being Human’ στον ρόλο του Dylan είναι δύο αχώριστα αδέλφια μικροαπατεώνων. Η κοντινή τους σχέση θα παρουσιάζει τριγμούς όμως όταν η σύντροφος του Dylan μαζί με το παιδί της θα μετακομίσουν στο σπίτι τους, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Με τον Vinnie να αντιμετωπίζει τη νεοεισερχόμενη ως παρείσακτη, οι συνθήκες συγκατοίκησης χειροτερεύουν. Τότε ο Dylan καλείται να πάρει την δυσκολότερη απόφαση της ζωής του προκειμένου να εξισορροπήσει το τεταμένο κλίμα.

Το ‘Brassic’ είναι ένα μείγμα βάναυσου χιούμορ και γλύκας που λειτουργεί γιατί έχει καρδιά χωρίς συναισθηματισμούς και αυθεντικότητα χωρίς επιτήδευση. Η επιτυχία του στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη εγγυηθεί μια τρίτη σεζόν.

Οι δύο σεζόν της σειράς θα προβληθού back-2-back σε μαραθώνιο που θα ξεκινήσει στις 21/11 στις 18.00, στο COSMOTE SERIES MARATHON HD.

ΤΑΙΝΙΕΣ

At Eternity’s Gate

Ο Vincent van Gogh περνά τα τελευταία του χρόνια στην Αρλ της Γαλλίας, ζωγραφίζοντας έργα του φυσικού κόσμου που τον περιβάλλουν. Με έναν μαγευτικό Willem Dafoe στον κεντρικό ρόλο, το ‘At Eternity’s Gate’ καταγράφει φιλοπερίεργα τις ταραγμένες τελευταίες μέρες του αυτοεξορισμένου Ολλανδού ζωγράφου. Η ερμηνεία του Dafoe του χάρισε την τέταρτη υποψηφιότητά του για Όσκαρ.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο COSMOTE CINEMA 1HD, στη ζώνη Red Carpet Premieres και είναι διαθέσιμη on demand στην Cosmote TV.

Dreamland

Τοποθετημένο το 1935 σε μια μικρή πόλη του Τέξας που χτυπήθηκε εξίσου σκληρά από τη Μεγάλη Ύφεση, τις καταιγίδες σκόνης και την ξηρασία, ο Eugene (Finn Cole) είναι ένας νεαρός άνδρας που ζει σε μια φάρμα που αργοπεθαίνει με την οικογένειά του. Η ζωή του όμως θα αλλάξει μέσα σε μια νύχτα, όταν θα ανακαλύψει την Allison στον αχυρώνα του. Η Allison έχει μόλις διαπράξει μία ληστεία τράπεζας που έληξε με τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό της ίδιας, και τώρα είναι σε αναζήτηση ενός αυτοκινήτου με σκοπό να δραπετεύσει στο Μεξικό. Όταν αυτό βρίσκεται ο Finn θα καταλήξει να φύγει μαζί της, ενώ – τουλάχιστον αρχικά – τα συναισθήματα της Allison γι’ αυτόν δεν είναι ερωτικά.

Είναι σαφές ότι ο σεναριογράφος Nicolaas Zwart και ο σκηνοθέτης Miles Joris-Peyrafitte έχουν φανταστεί την ταινία τους ως φόρο τιμής στην πρώιμη φιλμογραφία του Terrence Malick, ειδικά στο ‘Days of Heaven’ και στα ελεγειακά του, golden-hour πλάνα, αλλά το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αποσπάσει από την τυποποιημένη φύση του υλικού. Παρ’ όλα αυτά η Margot Robbie σώζει την ταινία ως Allison και μπορώ να σκεφτώ πολύ χειρότερα πράγματα από το να δεις το ‘Dreamland’ στο lockdown.

Η ταινία προβάλλεται on demand στην Cosmote TV.

If Beale Street Could Talk

Το αριστούργημα του Barry Jenkins παραγνωρίστηκε ελαφρώς το 2019, αν και εκπροσωπήθηκε στα Όσκαρ από το βραβείο της Regina King και την υποψηφιότητα του Nicholas Britell στη Μουσική και του ίδιου του Jenkins στο Διασκευασμένο Σενάριο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στο Χάρλεμ, η Tish θυμάται το πάθος, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη που συνέδεσαν την ίδια με τον αρραβωνιαστικό της, Alonzo Hunt. Φίλοι από την παιδική τους ηλικία, το αφοσιωμένο ζευγάρι ονειρεύεται ένα μέλλον μαζί, αλλά τα σχέδιά τους εκτροχιάζονται όταν ο Fonny συλλαμβάνεται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Η ταινία θα στριμάρει στο Netflix από τις 22/11.

Scott Pilgrim Vs. The World

Ως μπασίστας μίας garage rock μπάντας, ο Scott Pilgrim (Michael Cera) δεν είχε ποτέ αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να βρίσκει κοπέλα. Το πρόβλημά του συνήθως δηλαδή ήταν να τα ξεφορτώνεται. Όταν όμως η Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead) μπαίνει στην καρδιά του, διαπιστώνει ότι έρχεται με τα πιο ενοχλητικά μπαγκάζια: Έναν στρατό από πρώην που δεν θα σταματήσει σε τίποτα για να τον εξαλείψει από τη λίστα μνηστήρων της.

Η κωμωδία δράσης του Edgar Wright δανείζεται την οπτική της γλώσσα από τη ζωηρή αισθητική των graphic novels και των video games που εμπνέουν τις σεκάνς του, για να πει τη γλυκιά του ιστορία πληθωρικά και έξω καρδιά. Το ‘Pilgrim’ τρέχει από το ένα εντυπωσιακό set piece στο επόμενο με ταχύτητα και ζωντάνια, και είναι μια ‘πριν γίνουν γνωστοί’ εξτραβαγκάντσα για ηθοποιούς όπως η Brie Larson, η Aubrey Plaza και η Alison Pill πριν ‘συμβούν’ ακόμη περισσότερο.

Η ταινία θα στριμάρει στο Netflix από τις 22/11.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα