Τηλεθέαση: Υποχωρεί το “Ταλέντο”, ανεβάζει στροφές “Η Επιστροφή”, σαρώνει “Το Σόι”

Τηλεθέαση: Υποχωρεί το “Ταλέντο”, ανεβάζει στροφές “Η Επιστροφή”, σαρώνει “Το Σόι”
Η μάχη της τηλεθέασης το βράδυ της Δευτέρας στην Prime Time

Η Δευτέρα είναι μια από τις πιο απαιτητικές ημέρες στο πεδίο της τηλεθέασης στην Prime Time.

Επαναλαμβανόμαστε, αλλά είναι από τη χαρά μας… Τα βράδια στην τηλεόραση, στην ελληνική – ελεύθερη τηλεόραση, δεν είναι πλέον γεμάτα από προγράμματα Μπεν Χουρ, επαναλήψεις και “κονσέρβες”. Τα κανάλια έχουν αναπτύξει τη στρατηγική τους και προσφέρουν στο κοινό επιλογές, ποικιλία σε είδη και την ικανοποίηση πως δεν θα καταλήξει σε ατέρμονο ζάπινγκ ως την ώρα που θα πάει για ύπνο. Και φυσικά αυτό μεταφράζεται σε… πόλεμο στην τηλεθέαση.

Η Δευτέρα μόνο έχει δύο shows και τέσσερις τηλεοπτικές σειρές για να διαλέξει κανείς. Το GNTM’s του Star διατηρεί την δυναμική του στην αρχή της εβδομάδας, παρότι εμφανώς λαβωμένο, τουλάχιστον στο σύνολο της τηλεθέασης από τις σειρές του ALPHA, ενώ το “Ελλάδα Έχεις Ταλέντο” έμεινε πίσω από τον ανταγωνισμό παρά το γεγονός (ή ακριβώς επειδή) πως ολοκληρώθηκε στις 00.50 το ξημέρωμα. Σημείωσε 16,7% στο κοινό 18-54 και 20,1% στο σύνολο. Αντίστροφα, το Next Top Model 14,7% στο σύνολο, αλλά 22,6% στο κοινό 18-54 ετών.

Την ίδια ώρα, η κωμική σειρά «Πέτα τη Φριτέζα» μοιάζει να έχει παγιώσει τη θέση της σε καλές επιδόσεις (18,9% στο νεανικό κοινό, ακόμη και απέναντι στο «Τατουάζ», ενώ από την χθεσινή μονομαχία πρέπει να ξεχωρίσουμε την άνοδο της δραματικής σειράς «Η Επιστροφή» που συγκράτησε τα ποσοστά της στο σύνολο (16,1%) και ανέβασε στροφές στο σύνολο με 17,2%. Πρόκειται για το θετικό στοιχείο της μυθοπλασίας, που μπορεί βδομάδα – τη βδομάδα να κερδίσει κοινό.

Τέλος, η κωμωδία του ALPHA “Το Σόι Σου” φαίνεται πως εξελίσσεται σε δυνατό χαρτί που βελτιώνει τα ποσοστά του χρόνο με το χρόνο. Το σίριαλ βρέθηκε πρώτο στον πίνακα τηλεθέασης με άνεση και ποσοστό που άγγιξε το 25,5%, ποσοστό ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς τον ανταγωνισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα