Νέα σειρά αντικειμένων στο Cycladic Shop εμπνευσμένη από τη νέα έκθεση «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα»

Διαβάζεται σε 2'
Νέα σειρά αντικειμένων στο Cycladic Shop  εμπνευσμένη από τη νέα έκθεση «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα»

Yπενθυμίζεται πως η έκθεση Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα φιλοξενείται στο Μέγαρο Σταθάτου έως τις 4 Νοεμβρίου 2024.

Εμπνευσμένη από την έκθεση «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα», η νέα συλλογή του Cycladic Shop περιλαμβάνει συλλεκτικά T-shirts, posters, υφασμάτινα τσαντάκια και postcards με έργα-ορόσημα της Cindy Sherman, σχεδιασμένα αποκλειστικά για την έκθεση, με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και της Hauser & Wirth.

Στο Cycladic Shop θα βρείτε και τον δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) συνοδευτικό κατάλογο της έκθεσης (264 σελίδων) με επισκόπηση των 102 έργων της, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την παρουσίασή τους στους χώρους του Μεγάρου Σταθάτου. Την έκδοση προλογίζουν η Κασσάνδρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και η Αφροδίτη Γκόνου, Σύμβουλος Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Στον κατάλογο περιλαμβάνεται επίσης κείμενο της Flavia Frigeri, ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας στη National Portrait Gallery του Λονδίνου. 

Επίσης, στο Cycladic Shop θα βρείτε επιλεγμένες εκδόσεις σχετικά με την διάσημη Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα.

Yπενθυμίζεται πως η έκθεση Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα  φιλοξενείται στο Μέγαρο Σταθάτου  έως τις 4 Νοεμβρίου 2024. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με περισσότερα από 100 φωτογραφικά έργα της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδος στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται έργα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών Untitled Film Stills (1977-1980), καθώς και από τις σειρές Rear Screen Projections (1980), Centerfolds (1981) και Color Studies (1981-1982).  Η έκθεση πραγματοποιείται με κύριο χορηγό την Rolex. 

Πραγματοποιήστε τις αγορές σας ηλεκτρονικά στο https://cycladic.gr/shop/ με αποστολή των αγορών σας στο χώρο σας ή όπου εσείς επιλέξετε σε όλο τον κόσμο.

Με κάθε αγορά σας από το Cycladic Shop υποστηρίζετε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το έργο του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα