Τhe Hellenic Initiative: Φιλανθρωπικό γκαλά για την υποστήριξη της ακαδημίας μπάσκετ του οργανισμού

Διαβάζεται σε 4'
Τhe Hellenic Initiative: Φιλανθρωπικό γκαλά για την υποστήριξη της ακαδημίας μπάσκετ του οργανισμού
Οι George P. Stamas, Πρόεδρος ΔΣ The Hellenic Initiative, Νίκος Γκάλης, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, Μέλος ΔΣ The Hellenic Initiative και Μιχάλης Πρίντζος, THI Greece Country Head, έξω από το Φιλανθρωπικό ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις δωρεές θα διατεθούν αποκλειστικά για τις δράσεις της ακαδημίας, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού αθλητισμού Νίκος Γκάλης.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η ετήσια εκδήλωση φιλανθρωπικού σκοπού του The Hellenic Initiative στο Μονακό, με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την υποστήριξη του THI Summer Youth Academy, του καλοκαιρινού camp μπάσκετ που σχεδίασε και υλοποιεί ο οργανισμός σε συνεργασία με τo Eurohoops, για παιδιά 14-18 ετών από διάφορα κοινωνικά στρώματα.

Οικοδεσπότης του γκαλά που πραγματοποιήθηκε στο Φιλανθρωπικό ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, ήταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του easyGroup και Μέλος ΔΣ του The Hellenic Initiative, ο οποίος υποστηρίζει ενεργά και διαχρονικά τις πρωτοβουλίες του ΤΗΙ.

Το λαμπερό φιλανθρωπικό γκαλά τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο. Την παράσταση έκλεψε, όπως αναμενόταν, η ομιλία του μύθου του ελληνικού μπάσκετ Νίκου Γκάλη, επίτιμου καλεσμένου της εκδήλωσης, η οποία εστίασε στον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός μπορεί να συντελέσει στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση και ενδυνάμωση των νέων.

Ο θρύλος του ελληνικού αθλητισμού Νίκος Γκάλης, έξω από το Φιλανθρωπικό ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου

Ο Νίκος Γκάλης, μοναδικός Έλληνας καλαθοσφαιριστής στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε τις ηθικές μας αξίες στη νέα γενιά. Πρέπει να τους μάθουμε τον τρόπο να μην προβαίνουν σε διακρίσεις, να μην επηρεάζονται από τα κοινωνικά και πολιτισμικά εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο τους και να συνεχίσουν να πιστεύουν πως ο αθλητισμός είναι η μόνη διέξοδος. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο, όλους τους λαούς. Με βάση αυτή την οπτική πορεύτηκα στη ζωή μου και με αυτή θα συνεχίσω να πορεύομαι μέχρι να πεθάνω».

Το THI Summer Youth Academy που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Λεόντειού Σχολής Αθηνών από την 1η έως την 26η Ιουλίου, υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον οργανισμό Eurohoops και αναμένεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ζωής στους έφηβους συμμετέχοντες, εντελώς δωρεάν.

Το πρόγραμμα στοχεύει να συνδυάσει τις προπονήσεις με μία σειρά από ψυχαγωγικές και ενδυναμωτικές δραστηριότητες οι οποίες θα εστιάσουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εφήβων, εντός αλλά κυρίως εκτός γηπέδου. Στο καλοκαιρινό camp μπάσκετ έχουν εγγραφεί 200 παιδιά, αριθμός διπλάσιος από τον αρχικό στόχο, ενώ στο πλαίσιο ενίσχυσης των πιο ευάλωτων οικογενειών το πρόγραμμα προέβλεψε τη διάθεση θέσεων βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτήριων για την εξασφάλιση συμμετοχής παιδιών που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι George P. Stamas, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου και Μιχάλης Πρίντζος με τη φανέλα της ακαδημίας

Ο George P. Stamas, Πρόεδρος ΔΣ The Hellenic Initiative, ανέφερε σχετικά: «Η υλοποίηση μίας πρωτοβουλίας όπως είναι το πρώτο THI Summer Youth Academy, μας γεμίζει με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό. Συναισθήματα που γίνονται ακόμα εντονότερα όταν βλέπουμε την ανταπόκριση του κόσμου στη προσπάθεια μας. Ευχαριστούμε πολύ όσους βρέθηκαν εδώ σήμερα για να υποστηρίξουν τις δράσεις μας, και ιδιαίτερα τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου για τη μοναδική του φιλοξενία. Αντλώντας έμπνευση από τον ήρωα των νεανικών μας χρόνων, τον Νίκο Γκάλη, συνεχίζουμε το έργο μας με στόχο κάθε μας δράση να δίνει έμφαση στη δύναμη της συνεργασίας, την ενδυνάμωση των νέων και την αξία της κοινωνικής προσφοράς».

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού γκαλά

O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του easyGroup, Μέλος ΔΣ The Hellenic Initiative, σημείωσε: «Ήταν μία μοναδική βραδιά. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους βρέθηκαν σήμερα κοντά μας, στο Φιλανθρωπικό ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, και υποστήριξαν μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία μας. Κάθε μας δράση, κάθε μας προσπάθεια, ανεξάρτητα από τον τρόπο ή την προσέγγιση, έχει πάντα τον ίδιο σκοπό. Την ενίσχυση και ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων μέσα από προγράμματα που συνδυάζουν την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και όπου αυτό είναι εφικτό, τη διασκέδαση».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το THI Summer Youth Academy, μπορείτε να βρείτε εδώ: https://thiyouthacademy.org/el/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα