‘Είναι κοροϊδία, κανείς δε μας λέει που οδεύουμε’

‘Είναι κοροϊδία, κανείς δε μας λέει που οδεύουμε’

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra αντιδρούν και σκληραίνουν τη στάση τους πραγματοποιώντας επίσχεση εργασίας. Το Νews247 ήταν εκεί

Το news247 βρέθηκε στο Athens Ledra Hotel, καταγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ζει το εμβληματικό ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού. Αν και το ξενοδοχείο είναι κανονικά ανοιχτό και σήμερα φιλοξενώντας στα δωμάτιά του αυτή την ώρα περισσότερους από 200 τουρίστες, οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, που σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου τους, Χρήστο Γκουγκούδη, αγγίζουν τους δυόμιση μήνες.

 

Το πρόβλημα του ξενοδοχείου, που το news247 έχει περιγράψει εδώ και αρκετές μέρες, φαίνεται πως έχει φτάσει στο σημείο μηδέν, καθώς ήδη χθες 48 εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας με άλλους 59 συναδέλφους τους να ακολουθούν σήμερα, ενώ σε επίσχεση αναμένεται να βρίσκεται αύριο το σύνολο του προσωπικού, βγάζοντας ουσιαστικά εκτός λειτουργίας το ξενοδοχείο.

Ζητάμε το αυτονόητο

Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην είσοδο του ξενοδοχείου, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία, ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα μηνών, και το ξενοδοχείο να λειτουργήσει ομαλά, ωστόσο όπως λένε η διοίκηση τηρεί σιγή ιχθύος και δεν απαντά στα αλλεπάλληλα ερωτήματά τους! “Η αβεβαιότητα συνεχίζεται για όλους μας. Όσες οχλήσεις και αν έχουμε κάνει στη διοίκηση δεν μας ενημερώνουν για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Θέλουμε να παραμείνει ανοιχτό το ξενοδοχείο, και να μη χάσουμε τα δικαιώματά μας. Δε ζητάμε δηλαδή τίποτα πέρα από το αυτονόητο” τονίζει ο κ.Γκουγκούδης.

 

Ανάμεσα στους εργαζομένους που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας είναι και η Ευαγγελία Μπακάλη, εργαζόμενη στο ξενοδοχείο εδώ και 12 χρόνια, που τώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθώς όπως λέει έχει να πληρωθεί τρεις μήνες, ενώ δεν τις έχει καταβληθεί ούτε το δώρο του Πάσχα. “Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Το ξενοδοχείο όπως λέγεται θα βγει σε πλειστηριασμό.  Είναι κοροϊδία αυτό που ζούμε και κανείς δε μας λέει που οδεύουμε” τονίζει από την πλευρά της με δραματικό τόνο.

Πάντως οι εργαζόμενοι, αναφέρουν πως το ξενοδοχείο μπορεί να σταθεί οικονομικά , αφού η πληρότητα το επόμενο διάστημα , σύμφωνα με τις κρατήσεις αναμένεται να αγγίξει το 100%, και προβλέπουν πως η φετινή τουριστική περίοδος θα έκλεινε σίγουρα με θετικό πρόσημο. Έτσι λοιπόν καταγγέλλουν περίεργες μεθοδεύσεις από την πλευρά της διοίκησης λέγοντας με νόημα “θέλουν να ξεφορτωθούν το σημερινό κόστος των εργαζομένων και να δώσουν το ξενοδοχείο το συντομότερο”.

 

Όσο, για τους εκατοντάδες τουρίστες που βρίσκονται στα δωμάτια του γίνεται αυτή την ώρα σύμφωνα με πληροφορίες μια αγωνιώδης προσπάθεια να μεταφερθούν από αύριο σε άλλα καταλύματα, καθώς οι εργαζόμενοι τους ενημερώνουν πως το ξενοδοχείο δεν θα λειτουργήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, το ξενοδοχείο δεν έχει οφειλές μόνο προς εκείνους, αλλά χρωστά υπέρογκα ποσά, σε ασφαλιστικούς φορείς, τράπεζες και προμηθευτές, γεγονός που σφίγγει τον κλοιό ακόμη περισσότερο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα