Σε τσιγάρα και ποτά "επενδύουν" οι έφηβοι

Σε τσιγάρα και ποτά "επενδύουν" οι έφηβοι

Ανησυχητικά ήταν τα συμπεράσματα που βγήκαν από έρευνα στο νομό Χανίων, καθώς έδειξε ότι μεγάλο μέρος του χαρτζιλικιού ανήλικων πηγαίνει σε τσιγάρα και αλκοόλ

Δυσάρεστα ήταν τα συμπεράσματα που βγήκαν από έρευνα που έγινε στο νομό Χανίων, καθώς φάνηκε ότι στην αγορά αλκοόλ και τσιγάρων πηγαίνει το 32% του χαρτζιλικιού ενός παιδιού μέχρι 15 ετών ενώ στην εφηβεία το ποσοστό ξεπερνάει το 50%.

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε για το θέμα, τα Ελληνόπουλα ηλικίας 15 ετών καταναλώνουν πιο πολύ αλκοόλ από τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους στην Ευρώπη.

"Το αλκοόλ στους ανηλίκους είναι απαγορευτικό. Διότι επηρεάζει το σώμα, τον εγκέφαλο, την ψυχή, αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη του παιδιού. Διότι το παιδί που πίνει αλκοόλ είναι επιρρεπές στο να δεχτεί επιθέσεις, να οδηγηθεί σε αυτοκτονία, να εμπλακεί σε τροχαίο, ενώ ταυτόχρονα χάνει την επαφή του με το σχολείο" δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Σοφία Μαλανδράκη.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Μιλτιάδης Καστανάκης έκανε λόγο για μάστιγα, επισημαίνοντας ότι το 70% των οικογενειών που έχουν ένα αλκοολικό μέλος, αντιμετωπίζουν κίνδυνο κάποιο από τα παιδιά να ακολουθήσει το δρόμο αυτό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης, Μιχάλης Μπουρδαντωνάκης, από την πλευρά του, ζήτησε από τους συναδέλφους του να εφαρμόζουν τον νόμο και να μη σερβίρουν αλκοόλ σε άτομα κάτω των 18 ετών και από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε τακτικούς ελέγχους.

Πηγή: haniotika-nea.gr

SHARE:

24Media Network