Τασάκια παντού

ΚΑΠΝΙΣΜΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΚΑΠΝΙΣΜΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Χιλιάδες είναι οι καταγγελίες σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Κανονικά τα τασάκια σε μπαρ, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης. Κενό γράμμα ο νόμος, αφού όλοι καπνίζουν σαν να μην ψηφίστηκε ποτέ

Αυξάνονται οι καταγγελίες για μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα 1142, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έλαβε συνολικά από 1ης Σεπτεμβρίου έως και χθες 19.167 καταγγελίες.

Από αυτές, 16.455 αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1.480 κλειστούς χώρους δημόσιου τομέα, 896 κλειστούς χώρους ιδιωτικού τομέα και 336, άλλους χώρους, όπως αεροδρόμια, σταθμούς, κ.λπ. "Πρωταθλητής" στις καταγγελίες η περιφέρεια Αττικής με 44,4% και ακολουθεί με 19,5% η κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα, από τις καταγγελίες που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι 8.317 περιπτώσεις σχετίζονται με το κάπνισμα των πελατών μέσα στο κατάστημα, οι 5.557 αφορούν την ύπαρξη σταχτοδοχείων στα τραπέζια, ενώ οι 2.319 σχετίζονται με το κάπνισμα υπό την ανοχή του υπεύθυνου.

Από τις 1.480 καταγγελίες για εργασιακούς χώρους του δημόσιου τομέα, όπου παραβιάζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, οι περισσότερες (608) έγιναν για δημόσιες υπηρεσίες.

Από τις 896 καταγγελίες για εργασιακούς χώρους ιδιωτικού τομέα, οι 708 έγιναν για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου σε εταιρείες και καταστήματα. Τέλος, από τις 336 καταγγελίες για διάφορους άλλους δημόσιους χώρους, 123 περιπτώσεις αφορούν κλειστούς χώρους εμπορικών κέντρων και 101 μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο μήνας όπου καταγράφονται οι περισσότερες καταγγελίες είναι ο Ιανουάριος με 3.943.

SHARE:

24Media Network