Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ξηρό: Βρείτε τον και βάλτε τον στη φυλακή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ξηρό: Βρείτε τον και βάλτε τον στη φυλακή

Έκκληση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού. Τι φοβούνται οι αμερικανικές αρχές. Αποδέκτης ανησυχίας και ο Βενιζέλος που συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ (Vid)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη «βαθύτατη ανησυχία» τους για τον Χριστόδουλο Ξηρό και για το μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του με απειλές για πράξεις βίας.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθύτατα που ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, η οποία σκότωσε 5 υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας, παραμένει ασύλληπτος και τώρα φέρεται να απευθύνει νέες προτροπές για βία».

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με Έλληνες που ασχολούνται με την υπόθεση, προσθέτοντας:

«Συνεχίζουμε να προτρέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να επιστρέψει στη φυλακή. Όπως υπογράμμισε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός απειλούσε με νέα χτυπήματα

Το μανιφέστο του Χ. Ξηρού που γράφτηκε στις φυλακές παραμονή πρωτοχρονιάς

Το βίντεο με τις απειλές του Χριστόδουλου Ξηρού

SHARE:

24Media Network