Αυτιάς, Πρετεντέρης, Τσαγκάρης, Κρεμλής με το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο;

Αυτιάς, Πρετεντέρης, Τσαγκάρης, Κρεμλής με το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο;
Κατά 30 εκατομμύρια το χρόνο αυξάνει το χρέος της Ν.Δ από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Με ποια νέα πρόσωπα συζητά η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ποιοι το συζητούν, ποιοι προβληματίζονται, ποιοι αρνούνται…

Προτάσεις σε ηχηρά ονόματα προκειμένου να πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας απευθύνει η ηγεσία του κόμματος, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» πρόταση έχει γίνει στον πολύ γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, ο οποίος-σύμφωνα με πηγές από την Πειραιώς- εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει έδρα στις Βρυξέλλες. Οι συζητήσεις μάλιστα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει γίνει από την ηγεσία του κόμματος σε κορυφαία στελέχη.

Αντιθέτως, δεν φαίνεται να δείχνει πρόθυμος να βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο ο Γιάννης Πρετεντέρης, αν και θα τον ήθελε η ηγεσία της Πειραιώς, ενώ φαβορί δείχνει προκειμένου να διεκδικήσει θέση στις Βρυξέλλες ο οικονομολόγος-φοροτεχνικός Δημήτρης Τσαγκάρης.

Υποψήφιος θα είναι και ο πρώην επικεφαλής του γραφείου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Γιώργος Κρεμλής και  ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Δ. Μελάς.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος-και επικεφαλής της ευρωομάδας- θα είναι ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ ήδη δίνει την προεκλογική της εκστρατεία η νυν βουλευτής Άννα Ασημακοπούλου.

Η Πειραιώς επιδιώκει ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο, ώστε να λάβει πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά στις ευρωεκλογές, ιδίως σε περίπτωση που οι εθνικές κάλπες διεξαχθούν αρχές του φθινοπώρου και βρεθεί τον Μάιο αντιμέτωπη με το φαινόμενο της χαλαρής ψήφου. Γι’ αυτό και οι κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του ευρωψηφοδελτίου θα συνεχιστούν με γοργούς ρυθμούς, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι έτοιμος τουλάχιστον ο κορμός του ευρωψηφοδελτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα