Άνω-κάτω η Χαριλάου Τρικούπη από την παραίτηση Καρανικόλα και τις αιχμές κατά Χρηστίδη

Το σήμα του ΚΙΝΑΛ
Το σήμα του ΚΙΝΑΛ EUROKINISSI

Τον εκπρόσωπο Τύπου δείχνουν συνεργάτες του αναπληρωτή εκπροσώπου ως υπεύθυνου για την “καρατόμηση” του. “Ήταν λάθος” δεν έθεσε βέτο ο Χρηστίδης, δεν μπορούσαμε να έχουμε δυο εκπροσώπους Τύπου” υπογραμμίζουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο και όχι με τον Απόστολο Σπυρόπουλο η κόντρα Φώφης στο Πολιτικό Συμβούλιο για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Έντονες κόντρες στο παρασκήνιο προκάλεσε η παραίτηση-απομάκρυνση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Σπύρου Καρανικόλα και τα όσα δημοσίευσε χθες επί του θέματος η στήλη.

Συνεργάτες του Σπύρου Καρανικόλα -ο ίδιος σιωπά και σε όσους τηλεφωνούν, δηλώνει πως δεν μιλάει και δεν έχει καμιά διάθεση σύγκρουσης με το ΚΙΝΑΛ- παρουσιάζουν ως εξής τα γεγονότα:

ADVERTISING

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε και τον αναπληρωτή εκπρόσωπο και του είπε πως λόγω της πολύ καλής παρουσίας που έχει στα μέσα ενημέρωσης και το επίπεδό του θέλει να τον αναβαθμίσει και θα τον προτείνει (θα τον ορίσει) εκπρόσωπο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θα είναι αυτός που θα έχει τις επαφές της ΚΟ και αυτός που θα κάνει τις δηλώσεις εκ μέρους της ΚΟ στο περιστύλιο της Βουλής. Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι ο ίδιος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά να τη διευκολύνει στις εκλογές και να μεταφερθεί από τον Νότιο Τομέα όπου ήταν υποψήφιος- και θα έπρεπε να πάει ο Θ. Παπαθεοδώρου που θα έφευγε από την Αχαΐα, επειδή εκεί θα έβαζε υποψηφιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου- και να πάει στην Α΄ Αθηνών, όπου σημειωτέον βγήκε δεύτερος, μετά τον Κώστα Σκανδαλίδη!

Λίγο πριν βγει η ανακοίνωση για την αναδιάταξη του επικοινωνιακού επιτελείου, ο Σπ. Καρανικόλας επισκέφθηκε τον νέο υπεύθυνο Επικοινωνίας Κυριάκο Κυριάκο, όπου συμφώνησαν και στην ανακοίνωση που ο Σπ. Καρανικόλας θα οριζόταν εκπρόσωπος Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Λίγο αργότερα, όμως, ο Κυριάκος Κυριάκος του τηλεφώνησε και του είπε πως δυστυχώς δεν θα είναι εκπρόσωπος Τύπου, αλλά “υπεύθυνος επικοινωνίας του κοινοβουλευτικού έργου”. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος το αρνήθηκε, θεωρώντας το -και σωστά- ως υποβάθμιση και έμεινε εκτός επικοινωνιακού επιτελείου. Μια ημέρα μετά, στενός συνεργάτης της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ τον ενημέρωσε ότι “κόπηκε” λόγω “βέτο” που έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, με τις οποίες επικονώνησαν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, παραδέχονται ότι έγινε λάθος χειρισμός και εξετέθη χωρίς λόγο ο Σπύρος Καρανικόλας. Διαψεύδουν όμως ότι έθεσε “βέτο” ο Παύλος Χρηστίδης, κάτι, ωστόσο, που άλλες πηγές αφήνουν ανοιχτό. “Δυο εκπρόσωποι Τύπου θα ήταν λάθος” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υ.Γ.: Χθες τα “Παιχνίδια Εξουσίας” έγραψαν για κόντρα του Απόστολου Σπυρόπουλου με τη Φώφη Γεννηματά για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ. Το αληθές είναι ότι η κόντρα έγινε με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και όχι με τον Απόστολο Σπυρόπουλο, τον γιο του αείμνηστου Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Λάθος μας -και ζητούμε ευθέως συγγνώμη από τους αναγνώστες της στήλης- χωρίς κανένα ελαφρυντικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής
SHARE:

24Media Network