2018: Χρονιά που θα φύγει ο Αμβρόσιος;

2018: Χρονιά που θα φύγει ο Αμβρόσιος;
Ο Αμβρόσιος Eurokinissi

Γιατί ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων ξανασκέφτεται το θέμα της παραίτησής του και ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του

Για εντός του έτους έχει προαναγγείλει την παραίτησή του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Ο Μητροπολίτης που έχει προκαλέσει επανειλημμένως με δημόσιες τοποθετήσεις του το ίδιο το χριστιανικό μήνυμα – στον εμφύλιο πόλεμο, άλλωστε, υπήρξε χωροφύλακας- έχει δηλώσει μάλιστα πως θα εγκατασταθεί στο εξής σε εκκλησιαστικό γηροκομείο που ιδρύει ο ίδιος στα Αίγιο και που ονομάζεται “το Χάνι της Βοστίτσας”. Στο εξής, έχει υποσχεθεί, τα γραφειοκρατικά και διαχειριστικά θέματα της μητρόπολης θα τα αναλάβει ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιακάκης και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος πατήρ Ιωάννης Πετρόπουλος, την εποπτεία ενοριών και κληρικών ο πατήρ Χρήστος Τσάκαλος και τα οικονομικά και φορολογικά ο πατήρ Βασίλειος Πετρόπουλος.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι, πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Αμβρόσιου δεν είναι καθόλου πεπεισμένοι πως ο γηραιός Μητροπολίτης θα παραιτηθεί, εκτιμώντας πως “ζει για την άσκηση της εξουσίας”.

Σε περίπτωση παραίτησής του, ωστόσο, ως βέβαιος διάδοχός του εμφανίζεται ο Β΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Ιερώνυμος Κάρμας, τον οποίο μάλιστα προτείνει και ο ίδιος, ενώ με την επιλογή του φέρεται να είναι απολύτως σύμφωνος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα