Απαρχή δημοσίων παρεμβάσεων η ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Απαρχή δημοσίων παρεμβάσεων η ομιλία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής MotionTeam

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν διεκδικεί κανένα πολιτικό ρόλο και δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να αναμειχθεί στην εσωτερική κομματική σκηνή. Στην εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ η ομιλία του Κώστα Καραμανλή εκτιμάται ότι θα περιστραφεί σε εθνικά θέματα. Οι επόμενες παρεμβάσεις στο Πανεπιστήμιο Φλέτσερ και πιθανότατα στο LSI και το City του Λονδίνου.

Απαρχή δημοσίων παρεμβάσεων από τον ίδιο για το επόμενο διάστημα αποτελεί η ομιλία που θα απευθύνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της, στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση, μάλιστα, θα τιμηθεί με το “Χρυσό Μετάλλειο” της Εταιρείας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, μάλιστα, θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση πριν τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά θα περιμένει και θα παρακολουθήσει τη δική του.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως μετά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη -όπου πιθανολογείται ότι θα ασχοληθεί με εθνικά κυρίως θέματα- ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Φλέτσερ στη Βοστώνη, όπου είναι και η έδρα του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και στο LSI και το Πανεπιστήμιο City στο Λονδίνο. Εννοείται ότι σε κάποιες από τις παρεμβάσεις του ο πρώην πρωθυπουργός θα υπερασπιστεί το έργο των κυβερνήσεών του, δίνοντας απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που- όπως έχουν γράψει προ καιρού τα “Παιχνίδια Εξουσίας”- δεν θα διστάσει να το πράξει και εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου εφόσον προκληθεί.

Ο Κώστας Καραμανλής, βεβαίως, δεν προτίθεται να παρέμβει στην εσωτερική κομματική σκηνή ή να αμφισβητήσει κατ’ οιονδήποτε τρόπο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πολύ περισσότερο καθώς παρείχε στήριξη από την προεκλογική ακόμα περίοδο και βεβαίως-βεβαίως, δεν προτίθεται να ανασυγκροτήσει την “καραμανλική πτέρυγα” της ΝΔ, να γίνει δηλαδή, όπως ανησυχούν (!) ακόμα ορισμένοι, επικεφαλής μιας εσωκομματικής τάσης. Επιπλέον, όμως -και παρά τις διαρροές κάποιων ότι τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές- ο πρώην πρωθυπουργός δεν προτίθεται να αποσυρθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Το γεγονός, επίσης, ότι θα είναι στην ίδια εκδήλωση ομιλητής με τον Προκόπη Παυλόπουλο, μάλλον καταδεικνύει-πέραν από τις άριστες σχέσεις των δυο ανδρών-ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα