“Είμαστε… ΑΝΕΛ του κέντρου που συνεργαζόμαστε με τους ιδεολογικούς αντιπάλους μας”

“Είμαστε… ΑΝΕΛ του κέντρου που συνεργαζόμαστε με τους ιδεολογικούς αντιπάλους μας”
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Σκληρή κριτική στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής και από τον Νίκο Ανδρουλάκη: Εσύ Πρόεδρε επέλεξες Ραγκούση, Μπίστη και Μωραΐτη, εσύ έβαλες πρώτον στο Επικρατείας τον Θεοχαρόπουλο, εσύ πίστεψες τον Θεοδωράκη

Μόνο ήρεμη δεν ήταν η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής το απόγευμα της Παρασκευής, παρά την πλατφόρμα που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά, παρά τις απουσίες δυσαρεστημένων στελεχών και παρά τους χαμηλούς τόνους που κράτησαν οι περισσότεροι βουλευτές που μίλησαν.

Την πλέον σκληρή κριτική, σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», άσκησε ο Δημήτρης Ρέππας –σε βαθμό τέτοιο που προκάλεσε εντύπωση και με το σύνολο της τοποθέτησής του να παραπέμπει σε εναλλακτική πλατφόρμα, κάτι που σημείωσε στο κλείσιμό του και ο νεαρός Γραμματέας του κόμματος Μανόλης Χριστοδουλάκης.

«Προσβολή για την ιστορία μας και την οντότητά μας το αποτέλεσμα»

«Το αποτέλεσμα αποτελεί προσβολή και ύβρις για την ιστορία μας και την πολιτική μας οντότητα και ενδομύχως όλοι γνωρίζετε ότι ήταν ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, που κινήθηκε σε μία αντιδεξιά κατεύθυνση, τονίζοντας ότι το μεγάλο κραχ στο κόμμα έγινε το ’12 που συγκυβέρνησε με τον Σαμαρά. «Να θυμίσω ότι η ΕΔΗΚ τελείωσε όταν συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ κατέλαβαν το χώρο της αντιπολίτευσης. Πώς εξηγείτε ότι με νωπό το Μνημόνιο το 2012 πήραμε 13% και μετά από μια «πετυχημένη» διακυβέρνηση με τον Σαμαρά πήραμε 4,5%;» αναρωτήθηκε, υπενθυμίζοντας ότι όταν πριν από δέκα μήνες σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης πορείας του ΚΙΝΑΛ κατηγορήθηκε ότι θέλει να κάνει το κόμμα «ΚΚΕ του κέντρου».

«Δεν υπάρχουν πλέον ούτε ψυχικοί δεσμοί»

«Εμείς πλέον, όμως, δεν είμαστε «ΚΚΕ του κέντρου», είμαστε … «ΑΝΕΛ του κέντρου» που συνεργαζόμαστε με τους ιδεολογικούς μας αντιπάλους» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον στο κόμμα πέραν από πολιτικούς και ιδεολογικούς δεσμούς και ψυχικοί δεσμοί! «Είναι χαρακτηριστικό πώς η ηγεσία αντιλαμβάνεται την έννοια της ισότητας, το πώς συμπεριφέρθηκε στον Χάρη Καστανίδη στη Θεσσαλονίκη» , υπονοώντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη στήριξε σκανδαλωδώς τον υποψήφιο βουλευτή Κυριάκο Κυριάκο. «Το κόμμα πρέπει να ανήκει στον προοδευτικό πόλο, δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ να πάρει τη θέση της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε με νόημα και άσκησε σκληρή κριτική για την προεκλογική τακτική και για την ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η τακτική αυτή οδήγησε ψηφοφόρους απευθείας στη Νέα Δημοκρατία και άλλους ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Συνέδριο γραμμής και Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ»

Ο Δημήτρης Ρέππας ζήτησε να γίνει Συνέδριο γραμμής, αλλά και Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε την ηγεσία να αναρωτηθεί τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώσει το άνοιγμά του και στο Συνέδριό του ακουστεί ακόμα και το σύνθημα «Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς»!

«Αρχή της διόρθωσης είναι η επίγνωση, αλλά δείχνουμε να μην έχουμε την επίγνωση αυτή» ανέφερε με νόημα ο Δημήτρης Ρέππας.

«Πρόεδρε εσύ τους έφερες»

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ζήτησε όμως και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που απάντησε στις κατηγορίες περί «δούρειου ίππου», που ορισμένοι διαρρέουν ότι τον αφορούσαν: «Έκανα 68 ομιλίες προεκλογικά, 94 τηλεοπτικές εμφανίσεις, 130 ραδιοφωνικές και έφερα στις ευρωεκλογές 131.000 ψήφους» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Πού είναι αυτοί που φέρατε στο ΚΙΝΑΛ; Εσύ Πρόεδρε επέλεξες τον Ραγκούση, εσύ επέλεξες τον Μπίστη, εσύ επέλεξες τον Μωραΐτη, εσύ έβαλες πρώτο στο Επικρατείας τον Θεοχαρόπουλο και εσύ έφερες και ξαναέφερες τον Σταύρο Θεοδωράκη».

Εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να εκλεγεί νέο Πολιτικό Συμβούλιο, όχι με 100% σταυροδότηση που εκλέχτηκε το σημερινό, ενώ ζήτησε το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους.

«Νομίζει κανείς πως υπάρχει μέλος μας που πιστεύει πως μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με απαξιωμένο το λαϊκίστικο αφήγημά του, αυτός θα είχε 31,5% και εμείς 8,2%;» αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ελέγχει η Φώφη

Κριτική άσκησαν και άλλα στελέχη, όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Γραμματέας (;) του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης και άλλα στελέχη του κλίματος Ανδρουλάκη, πλην όμως η Φώφη Γεννηματά διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία και ελέγχει τις εξελίξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα