Ένα Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ χωρίς τους πρώην αρχηγούς του; Ποιοι θα είναι οι απόντες…

Ένα Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ χωρίς τους πρώην αρχηγούς του; Ποιοι θα είναι οι απόντες…
Συνεδρίαση ΚΟΕΣ-ΠΑΣΟΚ (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Γιατί θα λείπουν Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και... Κώστας Σημίτης! Δεν είναι καν μέλη του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Παπανδρέου και ο Σταμάτης Μαλέλης. Γιατί η ηγεσία θέλει το Συνέδριο να περάσει χωρίς ιδιαίτερη προβολή...

Σε …χαμηλή πτήση θέλει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στις 23 και 24 Νοεμβρίου, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη -και είναι απολύτως φυσιολογικό, από τη στιγμή που το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου ουσιαστικά απονεκρώνεται, με το ΚΙΝΑΛ να είναι πλέον το κόμμα του χώρου της κεντροαριστεράς.

Είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ των απόντων του Συνεδρίου θα είναι πρόσωπα που έχουν σφραγίσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ιστορία του ΠΑΣΟΚ:

-Ο πρώην Πρόεδρός του και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που έχει ιδρύσει δικό του κόμμα, το ΚΙΔΗΣΟ. Στο ΚΙΔΗΣΟ βρίσκονται και άλλα στελέχη, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία της Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο Δημήτρης Ρέππας, ο Χάρης Καστανίδης, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Φίλιππος Σαχινίδης και άλλοι.

-Ο πρώην Πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος, που μετά την (κακήν-κακώς) εκδίωξη του από το ΚΙΝΑΛ από τη Φώφη Γεννηματά, έχει επιλέξει να μην έχει καμία σχέση με το χώρο.

-Ο Νίκος Παπανδρέου, που έχει απειλήσει με άρθρο του με προσφυγή στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί το Συνέδριο με τους όρους που προβλέπει το Καταστατικό, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν τα “Παιχνίδια Εξουσίας” από τη Χαριλάου Τρικούπη, δεν είναι καν μέλος του ΠΑΣΟΚ! Το ίδιο και ο Σταμάτης Μαλέλης, επικεφαλής της “Κίνησης 81”, που μέσω του news24/7 έχει καταφερθεί με επιθετικότητα έναντι των επιλογών της ηγεσίας, τόσο για το Συνέδριο, όσο και για τη συνολικότερη στρατηγική του. Τόσο ο Ν. Παπανδρέου, όσο και ο Στ. Μαλέλης δεν θα βρίσκονται, συνεπώς, στο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ!

-Στελέχη όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι πλέον μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης έχουν αποστασιοποιηθεί πλήρως, πρόσωπα που διεκδίκησαν την ηγεσία όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόσφατα έχουν βγει από τη φυλακή (ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ακόμα προφυλακισμένος) ντροπιάζοντας τους πραγματικούς αγωνιστές της παράταξης.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη έχει αποφασίσει να μην καλέσει κόμματα για χαιρετισμό, ενώ ο Κώστας Σημίτης, ο μόνος πρώην Πρόεδρος που …παραμένει έστω και τύποις στο ΠΑΣΟΚ (από τα παράδοξα και τα παιχνίδια της ιστορίας) δεν προτίθεται να πάει.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, που άλλους θα ήθελαν να μην πάνε στο Συνέδριο, υπάρχουν σκέψεις, πάντως, να στείλουν πρόσκληση στον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είναι οι επικρατέστερες…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα