Επιστρέφει και θα είναι και υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Επιστρέφει και θα είναι και υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος Eurokinissi

Στις 31 Οκτωβρίου λήγει η θητεία του έλληνα Επίτροπου, που σήκωσε με επιτυχία το βαρύ φορτίο του μεταναστευτικού και τώρα “τίθεται στη διάθεση των γεγονότων”. Συνάντηση με τον Ερντογάν στο περιθώριο της επίσκεψης στην Τουρκία;

“Στη διάθεση των γεγονότων” τίθεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επιστρέφει στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Η θητεία του έλληνα Επιτρόπου λήγει στις 31 Οκτωβρίου και αμέσως μετά ο έλληνας Επίτροπος επιστρέφει στην εγχώρια πολιτική, “όπου και ανήκει” όπως συνηθίζει να λέει, διαθέτοντας επιπλέον το κεφάλαιο της μεγάλης εκτίμησης που έχει κερδίσει στις Βρυξέλλες.

Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτουν σήμερα τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όχι απλώς θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές, αλλά είναι αποφασισμένος ακόμα και να δώσει τη μάχη του σταυρού στην αγαπημένη του Α΄ Αθηνών, όπως ενημερώνει ο ίδιος τους συνομιλητές του.

Για την προεδρία της Δημοκρατίας, πάντως, για την οποία σημειωτέον τον είχε βολιδοσκοπήσει και ο Αλέξης Τσίπρας το 2015, ο έλληνας Επίτροπος δεν είχε καμία απολύτως νύξη (άλλωστε εκεί υπάρχει ο Προκόπης Παυλόπουλος αν προτιμηθεί πρόσωπο από το χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης), ενώ θεωρείται βέβαιον ότι θα αναλάβει κορυφαίο πόστο σε τυχόν ανασχηματισμό. Το ερώτημα είναι τι ρόλος θα του ανατεθεί (και εάν του ανατεθεί) έως τότε.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που, όντως, αυτό που του επιφύλαξε η μοίρα ήταν κάτι απρόσμενο, γιατί δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι μέσα πέντε μήνες το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης που εμπιστεύτηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα θα ήταν το σημαντικότερο, έζησε στις Βρυξέλλες μια πενταετία γεμάτη προκλήσεις. Και, κατά τη γνώμη του υπογράφοντος, αν και ο ακριβής απολογισμός του θα γίνει σε λίγες ημέρες, ήταν ευτύχημα για την Ευρώπη που είχε στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο τον Δημ. Αβραμόπουλο, που σε καμία περίπτωση δεν υπέκυψε σε ακραίες θέσεις για πολιτικό όφελος, αλλά, αντιθέτως, πολλές φορές συγκρούστηκε για το μεταναστευτικό με τις αντιλήψεις των χωρών του Βίζεγκραντ και των συνοδοιπόρων τους. Και, παρότι το χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει σκανδιναβός, ίσως σε λίγο καιρό αναπολούμε τις πολιτικές Αβραμόπουλου στο χαρτοφυλάκιο. Όπως και θα μας λείψει ως χώρα η πολύτιμη βοήθειά του στο παρασκήνιο, καθώς παρότι ο Επίτροπος εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της Ένωσης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος “κατηγορήθηκε” από κύκλους στις Βρυξέλλες, ότι έδωσε υπερβολική βοήθεια στην Ελλάδα.

Μέχρι τη λήξη της θητείας του, πάντως, ο έλληνας Επίτροπος θα συνεχίσει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του. Στην επίσκεψή του, μάλιστα, στην Τουρκία, με τους υπουργούς Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας για το θέμα της μετανάστευσης, ο ίδιος -εκτός ατζέντας- θα συναντήσει εκτός απροόπτου και τον Ταγίπ Ερντογάν. Και προφανώς, θα έχουν πολλά να πουν και ο έλληνας Επίτροπος να μεταφέρει στις Βρυξέλλες για το καυτό αυτό θέμα, που τόσο απασχολεί την χώρα μας -και την οποία, αναμφιβόλως, βοηθάει σημαντικά η συγκεκριμένη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα