Οι “εξαφανισμένοι” πρώην βουλευτές και τα νέα πρόσωπα που προωθεί στους τομείς η Φώφη

Οι “εξαφανισμένοι” πρώην βουλευτές και τα νέα πρόσωπα που προωθεί στους τομείς η Φώφη
Η Φώφη Γεννηματά σε συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Eurokinissi

Τι σηματοδοτούν τα "ανοίγματα" της Προέδρου του κόμματος και σε τι κατευθύνσεις πραγματοποιούνται. Ο Γιώργος Ορφανός υπεύθυνος Πολιτισμού, ο Κώστας Μποτόπουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, η Πωλίνα Λάμψα -εκτός απροόπτου- Εξωτερικής Πολιτικής.

Σημαντικά ανοίγματα, με ιδιαίτερο εσωκομματικό ενδιαφέρον, πραγματοποιεί η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη στελέχωση των Τομέων της Χαριλάου Τρικούπη, την ίδια στιγμή που κάποιοι πρώην βουλευτές δείχνουν να αποστασιοποιούνται από τα κομματικά δρώμενα.

Ο Γιάννης Μανιάτης, για παράδειγμα, αλλά και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, που δεν επανεξελέγησαν, είναι μεταξύ αυτών που -σύμφωνα με τις πληροφορίες- δεν δραστηριοποιούνται σε κεντρικό τουλάχιστον επίπεδο. Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Αργολίδας, μάλιστα, δέχθηκε και σχετική πρόταση από τη Χαριλάου Τρικούπη, απάντησε όμως ότι σε αυτή τουλάχιστον τη φάση θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα. Ούτως ή άλλως, πάντως, πρόσωπα που “αποστασιοποιούνται” από το ΚΙΝΑΛ -και δεν αναφερόμαστε βεβαίως συγκεκριμένα στους δυο πρώην υπουργούς και βουλευτές- θεωρούνται και “ύποπτα” για συμμετοχή στον “δεύτερο γύρο διεύρυνσης” που όπως πιστεύει η Χαριλάου Τρικούπη προγραμματίζει εν ευθέτω χρόνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Φώφη Γεννηματά, πάντως, προχωρά σε σημαντικές κινήσεις όσον αφορά στην επιλογή Γραμματέων των Τομέων:

-Ο ηθοποιός Γιώργος Ορφανός, στέλεχος του Ποταμιού, αναλαμβάνει -σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”- Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής. Από τον ίδιο χώρο, ο Παναγιώτης Καρακατσούλης, αναλαμβάνει Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και η Έφη Στεφοπούλου, Γραμματέας του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης.

-Ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, με αναφορές στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναλαμβάνει τον Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ο Κώστας Μπαργιώτας την Υγεία, ο Απόστολος Πόντας (ΕΔΕΜ) τις επενδύσεις και ο Χρήστος Μέγας τον Τομέα Εργασίας.

-Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η επιβεβαίωση της πληροφορίας, ότι η Πωλίνα Λάμψα, η πλέον στενή συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναλαμβάνει Γραμματέας του συγκεκριμένου τομέα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου καλείται σε όλες τις σημαντικές συσκέψεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής που διοργανώνει η Φώφη Γεννηματά, έστω και αν σε μείζονα θέματα οι απόψεις τους δεν συμπίπτουν πάντα. Αξίζει δε να σημειωθεί πως Γραμματέας θα αναλάβει και ο “παπανδρεϊκός” Γιάννης Δάλμας, που υπήρξε και υποψήφιος ευρωβουλευτής επί ηγεσίας Γ. Παπανδρέου.

-Σημαντικά ανοίγματα πραγματοποιεί η Φώφη Γεννηματά και προς την πλευρά Ανδρουλάκη, αν και αναμένουμε να δούμε τα πρόσωπα που θα επιλεγούν, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει το ποιος θα αναλάβει τη θέση του Γραμματέα Τομέα Οικονομικών, θέση που μέχρι σήμερα κατείχε ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα