Γιατί ο Γερουλάνος παραιτήθηκε από υποψήφιος της Τρικούπη για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Γιατί ο Γερουλάνος παραιτήθηκε από υποψήφιος της Τρικούπη για την προεδρία της ΚΕΔΕ
Παύλος Γερουλάνος Eurokinissi

Οι προσωπικές επιθέσεις που δέχεται και το ενδεχόμενο υπονόμευσης του ήταν η αιτία που “τα βρόντηξε” ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Στη Χαριλάου Τρικούπη ξεκινούν οι ζυμώσεις για τον αντικαταστάτη του για την Προεδρία της ΚΕΔΕ, ενώ έντονη είναι η δυσαρέσκεια στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Χαριλάου Τρικούπη η ανακοίνωση του Παύλου Γερουλάνου στην συνεδρίαση της ΚΟΕΣ της Παρασκευής ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Ο Π. Γερουλάνος, που είχε υποδειχθεί από την πλειοψηφία των “πράσινων” δημάρχων και εκπροσώπων στην ΚΕΔΕ ως υποψήφιος -γιατί υπήρχαν και πολλοί που πολέμησαν λυσσαλέα μια τέτοια εξέλιξη- “τα είχε πάρει” από τις επιθέσεις που παρασκηνιακά δεχόταν το προηγούμενο διάστημα, ότι κρατά τη συγκεκριμένη στάση για το ΠΑΣΟΚ λόγω προσωπικών φιλοδοξιών κλπ. Κατηγορείται, επίσης, ότι “παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ” και “θέλει να πάει ο ίδιος στον Τσίπρα”, αλλά και ότι ανακάλυψε το ΠΑΣΟΚ πολύ αργά, αφότου υπήρξε “κηπουρός του ΓΑΠ”!

Η δήλωσή του για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του έδειχνε ίσως όλη του την οργή:

«Επιτρέψτε μου κλείνοντας να σας πω και κάτι προσωπικό. Λένε κάποιοι ότι τα λέω αυτά και ότι κάνω ό,τι κάνω από προσωπική φιλοδοξία.

Δεν είναι έτσι.

Τα λέω και τα κάνω διότι τα πιστεύω βαθιά.

Τα λέω χρόνια τώρα

και θα συνεχίσω να τα λέω όσο τα πιστεύω.

Και για να το αποδείξω ότι τα εννοώ, θα αποσύρω το όνομα μου από υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

θα παραμείνω επικεφαλής της Παράταξης όπως εκλέχτηκα διότι ποτέ δεν έφυγα από μάχη για την Παράταξη, όσο δύσκολη και να είναι

αλλά θα δουλέψω με τους εξαιρετικούς δημάρχους που έχουμε σε όλη την Ελλάδα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές

και θα προτείνω ένα ψηφοδέλτιο που ο πρώτος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι και ο επικεφαλής.

Γιατί;

Διότι θέλω να μιλάω ελεύθερα και δεν θέλω να νιώθει κανείς ότι κάνω ζημιά στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα.

Διότι θέλω να μπορώ να ζητώ από το ΠΑΣΟΚ και να ξέρουν ότι ζητώ για την Παράταξη και όχι για την πάρτη μου.

Και διότι θέλω να δείξω με πράξεις ότι η ενότητα του χώρου θέλει από όλους μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν αυτό αρμόζει.

Είναι το ελάχιστο που χρωστάω σε εσάς και το ελάχιστο που χρωστάω στην παράταξη».

Ο Π. Γερουλάνος, ωστόσο, παραμένει υποψήφιος για την ΠΕΔΑ (Αττική) όπου η κατάσταση είναι περισσότερο δύσκολη για τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς απειλείται από την παράταξη του Δημάρχου Νίκαιας Γιώργου Ιωακειμίδη, ο οποίος ενδεχομένως να στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ. “Θα δώσω τη μάχη εκεί που είναι δύσκολα” επισημαίνει στους συνομιλητές του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, τώρα αναζητούν τον υποψήφιο διάδοχό του, με τον Π. Γερουλάνο να προτείνει να είναι ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο, πρόταση που τελικά ίσως και να υιοθετηθεί, για να αποφευχθεί ένας “εμφύλιος” μεταξύ των “πράσινων” αυτοδιοικητικών αρχόντων. Μεταξύ των υποψηφιοτήτων, άλλωστε, είναι οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Ήλιδας (Ηλείας) Γιάννης Λυμπέρης και άλλοι.

Η απόσυρση της υποψηφιότητας Γερουλάνου, όμως, δείχνει και την έκταση που λαμβάνει η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, φέρεται να είναι έντονα δυσαρεστημένη με την συμπεριφορά του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα