Η δεύτερη πενταετία Παυλόπουλου και η πρόκληση προς τον Κυριάκο

Η δεύτερη πενταετία Παυλόπουλου και η πρόκληση προς τον Κυριάκο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλος MotionTeam

Γιατί πλέον, μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να υπάρξει άλλη πλειοψηφία, πλην αυτής που ενδέχεται να συγκροτηθεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου.

Μετά την τοποθέτηση στη ΔΕΘ του Αλέξη Τσίπρα υπέρ μιας δεύτερης θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, με την ταυτόχρονη απόρριψη μιας υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανοίγει ο δρόμος για τη συγκρότηση μιας νέας προεδρικής πλειοψηφίας για το 2020.

Γύρω από το πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, ενός κατά κοινή ομολογία ιδιαίτερα επιτυχημένου Προέδρου της Δημοκρατίας (και μάλιστα σε πολύ δύσκολες στιγμές) ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, πιθανόν και ΚΙΝΑΛ, μπορούν να επανεκλέξουν με συντριπτική πλειοψηφία τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα και να αποφευχθούν το 2020 νέες κάλπες.

Μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού υπέρ της επανεκλογής του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, το «μπαλάκι» περνάει πλέον στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπουργός της οποίας άλλωστε υπήρξε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης –που υπενθυμίζεται ότι υπήρξε ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που δεν υπερψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο το 2015- προφανώς και θα ερωτηθεί στη ΔΕΘ εάν το κόμμα του θα υποστηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο και –πράγματι- η απάντησή του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πολύ περισσότερο που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τη ΝΔ ως το φαβορί για εκλογική νίκη –κάποιες και κοντά στην αυτοδυναμία- δίνεται στην Πειραιώς μια τεράστια ευκαιρία προκειμένου από τώρα να υπάρξει μια προεδρική πλειοψηφία που θα εμπεδώνει το κλίμα πολιτικής σταθερότητας μετά τις κάλπες του 2019.

Η ίδια ευκαιρία δίνεται και στο ΚΙΝΑΛ, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει ο ρόλος που θα επιλέξει στο εξής για τον εαυτό του ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κατά πολλούς θα μπορούσε να ήταν ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας –εξ ου και οι αντιδράσεις πολλών στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, με κορυφαία αυτή του Βασίλη Κεγκέρογλου μέσω του Νews 24/7 στους 88,6.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα