Η διφορούμενη διατύπωση του πρωθυπουργού που επαναφέρει τα ερωτηματικά για το πρόσωπο

Η διφορούμενη διατύπωση του πρωθυπουργού που επαναφέρει τα ερωτηματικά για το πρόσωπο
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο Eurokinissi

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος εάν δεν προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην ανανέωση της θητείας του.

Η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση της Δήμητρας Κρουστάλλη στο «Βήμα της Κυριακής» για τα κριτήρια που θα επιλέξει το πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας μάλλον πολλαπλασίασαν τα ερωτηματικά για το θέμα, παρά τα έλυσαν.

«Θα προτείνω το πρόσωπο που θεωρώ πλέον κατάλληλο, πιστεύοντας ότι η εισήγησή μου θα είναι τέτοια που θα πρέπει τα άλλα κόμματα να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα ψηφίσουν» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απάντηση, αν και διφορούμενη, επέτρεψε σε μέρος της αντιπολίτευσης να υποθέσει ότι ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει την μη ανανέωση της θητείας του νυν Προέδρου, καθώς ήδη υπέρ του έχει ταχθεί ο Αλέξης Τσίπρας και συνεπώς η απάντηση δεν καλύπτει τη συγκεκριμένη λύση. «Εκτός και αν δεν θέλει από τώρα να φωτογραφίσει τον υποψήφιο», αναφέρουν άλλα στελέχη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, επιμένει στην πρότασή της για τον Προκόπη Παυλόπουλο, τονίζοντας την επιτυχημένη θητεία του και την ευρύτατη συναίνεση που μπορεί να επιτύχει το πρόσωπό του, σε στιγμές κρίσιμες για τα εθνικά μας θέματα. Διαμηνύει, μάλιστα, πως σε περίπτωση που δεν προταθεί ο νυν Πρόεδρος δεν θα είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα πρέπει να δικαιολογήσουν την ψήφο τους, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου γιατί δεν ανανεώνει τη θητεία ενός επιτυχημένου Προέδρου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος, εάν δεν προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που έχει διαμηνύσει αρμοδίως και σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όλοι, πάντως, αναγνωρίζουν ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων στο συγκεκριμένο θέμα ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως έχουν γράψει τα «Παιχνίδια εξουσίας», θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο- γύρω δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα