Η πλήρης στήριξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα

Η πλήρης στήριξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Πώς ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος συντάχτηκε απολύτως με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Και τυπικά ο Γιώργος Σταθάκης υπεύθυνος της Επιτροπής Προγράμματος.

Πλήρη στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα προσέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συζητούσε τον μετασχηματισμό (;) του κόμματος και τον οδικό χάρτη στην πορεία προς το Συνέδριο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρείται ως ο επικεφαλής μιας από τις τρεις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (οι άλλες δυο είναι οι “προεδρικοί” και η “Κίνηση των 53”), έριξε το βάρος του υπέρ του μετασχηματισμού και του μεγάλου ανοίγματος του κόμματος, είχε μάλιστα αντιπαράθεση και με τα στελέχη που εμφανίζονται επιφυλακτικά ως προς την ψηφιακή εγγραφή νέων μελών, μεταξύ των οποίων είναι και ο Γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης. Απαντήσεις ως προς αυτό έδωσε στα στελέχη της ΠΓ που εκφράζουν -το λιγότερο- επιφυλάξεις για το ψηφιακό κόμμα ο Αλέξης Χαρίτσης, είναι όμως άγνωστο εάν τα στελέχη πείστηκαν (ή, κατ’ ορισμένους, θέλησαν να πειστούν).

Η πλήρης στήριξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα δείχνει ότι στην πορεία προς το Συνέδριο η κομματική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επιμέρους διαφορές των στελεχών της, πηγαίνει ενωμένη, γεγονός που φέρνει σε περισσότερο δύσκολη θέση τη μειοψηφία, πολύ περισσότερο καθώς τα νέα μέλη που θα εγγραφούν εκτιμάται ότι θα έχουν απευθείας αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως πέραν του Π. Σκουρλέτη, ερωτηματικά για την ψηφιακή εγγραφή μελών είχαν και οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που το βράδυ της Πέμπτης μίλησε σε εκδήλωση του Στέλιου Κούλογλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και το γεγονός ότι ο Γιώργος Σταθάκης, που για την Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη στην Πάτρα η πρώτη του ομιλία μετά τις εκλογές, όπου και έχασε την έδρα στα Χανιά από τον Παύλο Πολάκη, ανέλαβε και τυπικά πλέον την ευθύνη του επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ότι ορισμένοι θεωρούν τον Γ. Σταθάκη ότι “δεν ανήκει στην ριζοσπαστική πτέρυγα του κόμματος”, κάτι που-κατά τους ίδιους- δείχνει και την πολιτική κατεύθυνση του Προγράμματος.

Κατά τα λοιπά, από τις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η τρίμηνη καμπάνια εγγραφής νέων μελών, με την πραγματοποίηση ανοιχτών συνελεύσεων σε όλη τη χώρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να παραβρίσκεται σε πολλές εξ αυτών. Από το μέγεθος της εγγραφής νέων μελών, όπως είναι φυσικό, θα κριθεί εν πολλοίς και το εγχείρημα μετασχηματισμού ή διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα