Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι… προβοκάτσιες

Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι… προβοκάτσιες
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών Eurokinissi

Πληροφορίες επιμένουν ότι ακραίοι κύκλοι θα ήθελαν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, προκειμένου να μην έρθει η Συμφωνία στην ελληνική Βουλή. “Έχουν γνώσιν οι φύλακες” διαμηνύουν οι γνωρίζοντες.

Εντείνουν ακραίοι κύκλοι στη χώρα την προετοιμασία τους ενόψει της έλευσης προς κύρωση στην ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αμέσως μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος της FYROM από το Κοινοβούλιο της γείτονος χώρας στις 15 Ιανουαρίου.

Σχέδια όπως αποκλεισμός του Κοινοβουλίου, πρόκληση επεισοδίων και τρομοκράτηση των βουλευτών που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία είναι γνωστά στις αρμόδιες αρχές και τον δημοκρατικό κόσμο.

Όπως, όμως, αποκάλυψε στα “Παιχνίδια Εξουσίας” η Αγγελική Σπανού πληροφορίες επιμένουν ότι ακραίοι κύκλοι θα ήθελαν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, προκειμένου να μην έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή. Ίσως, μάλιστα, κάποιοι -ελάχιστοι- και να ανεβάζουν τους τόνους με την Άγκυρα για αυτόν ακριβώς τον λόγο και όχι απλώς “τσιμπώντας” στην επιθετική ρητορική της  Άγκυρας.

“Έχουν γνώσιν οι φύλακες” διαμηνύουν, πάντως, οι γνωρίζοντες, που ναι μεν έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, αλλά ταυτόχρονα- και ενόψει της έλευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών προς κύρωση στην ελληνική Βουλή- εντείνουν και την επαγρύπνησή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα