“Ικανοποίηση” στη Χαριλάου Τρικούπη από την τοποθέτηση Τσίπρα στη ΔΕΘ για το χώρο!

“Ικανοποίηση” στη Χαριλάου Τρικούπη από την τοποθέτηση Τσίπρα στη ΔΕΘ για το χώρο!
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της 84ης ΔΕΘ MotionTeam

Το ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, απέφυγε να εκδώσει ανακοίνωση για τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Βελλίδειο.

Μπορεί να μοιάζει παράξενο για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια με τη συμμετοχή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στο “αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο” (απ’ όπου ο πραγματικός κερδισμένος, όπως έδειξαν οι εκλογές, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης), στη Χαριλάου Τρικούπη- και δεν θέλουμε διαψεύσεις- επικρατεί …ανακούφιση, αν όχι “ικανοποίηση”, από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

“Ικανοποίηση” όχι βέβαια για όλα τα θέματα που έθιξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά για τις τοποθετήσεις του για το χώρο της προοδευτικής παράταξης, όπου με τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις που δέχθηκε στο Βελλίδειο έδειξε πως δεν είναι στρατηγική του ο διεμβολισμός του ΚΙΝΑΛ. Η Κουμουνδούρου δείχνει πλέον να επιθυμεί πολύ περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν ομαλές σχέσεις με τη Χαριλάου Τρικούπη, γεγονός που βοηθάει ότι πλέον στην κυβέρνηση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ και ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, όπως το ΚΙΝΑΛ, πρέπει να δείχνει ότι αντίπαλός του είναι η κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο καθώς η Χαριλάου Τρικούπη είναι πιεσμένη από τον διεμβολισμό που δέχεται πλέον από το Μέγαρο Μαξίμου, που- παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις περί επιδίωξης συναίνεσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- επιδιώκει τη λεηλασία του ΚΙΝΑΛ. Μια τακτική, βεβαίως, που μάλλον αποδυναμώνει στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη τη δυναμική των στελεχών του “κλίματος Βενιζέλου” για συμπόρευση, ουσιαστικά, σε στρατηγικά θέματα με την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό δε της “ικανοποίησης” (και επαναλαμβάνουμε, δεν δεχόμαστε διαψεύσεις) που επικράτησε στη Χαριλάου Τρικούπη για τις τοποθετήσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ είναι ότι το ΚΙΝΑΛ, με απόφαση της ηγεσίας, δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση μετά τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο.

Υ.Γ.: Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ομαλοποιούνται οι σχέσεις Κουμουνδούρου-Χαριλάου Τρικούπη τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσβατος…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version