“Περιμένουμε τις επίσημες προτάσεις του πρωθυπουργού για τον Πρόεδρο και τον εκλογικό νόμο”

“Περιμένουμε τις επίσημες προτάσεις του πρωθυπουργού για τον Πρόεδρο και τον εκλογικό νόμο”
Eurokinissi

«Πολιτικές μέσω διαρροών δεν γίνονται» διαμηνύει το Κίνημα Αλλαγής, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως δεν ψηφίζει το σχέδιο εκλογικού νόμου που διέρρευσε.

Την κατηγορηματική διαφωνία της για τον τρόπο που χειρίζεται ο πρωθυπουργός τις υποθέσεις του προέδρου της Δημοκρατίας και του εκλογικού νόμου εκφράζει η Χαριλάου Τρικούπη. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, καθώς εκτιμά πως ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου μέσω των διαρροών είναι αφενός με την ψήφιση του εκλογικού νόμου να πιέσει τους βουλευτές της πλειοψηφίας να ψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα επιδείξει, αφετέρου να «ρίξει άδεια και να πιάσει γεμάτα» όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής στα δυο αυτά θέματα που είναι καίριας σημασίας για την πορεία του πολιτικού συστήματος στη χώρα.

«Πολιτικές μέσω διαρροών δεν γίνονται» διαμηνύει χαρακτηριστικά η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και αποφεύγει προς το παρόν, ιδίως έως  την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, να αναδείξει τη σπουδαιότητα τέτοιων θεμάτων.

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει έγκαιρα εκφράσει τις θέσεις  του τόσο για τον εκλογικό νόμο όσο και για τα χαρακτηριστικά του νέου  ΠτΔ. Οι διαρροές και τα σενάρια για τις προθέσεις της κυβέρνησης για το νέο εκλογικό σύστημα όπως και η ονοματολογία για τον ΠτΔ δεν μας αφορούν.  Θα τοποθετηθούμε με βάση τις δικές μας θέσεις όταν η Κυβέρνηση καταθέσει επίσημα τις δικές της προτάσεις της»  αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημείωμά του ο Τομέας Επικοινωνίας του κόμματος.

Τη στάση του κόμματος, όμως, θα ξεκαθαρίσει η Φώφη Γεννηματά, με τις ομιλίες της την Πέμπτη, στη σύσκεψη με τους Γραμματείς και τους αναπληρωτές Γραμματείς του των Τομέων του ΚΙΝΑΛ και το Σάββατο, στους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών και του υποψηφίους βουλευτές του κόμματος στις τελευταίες εκλογές.

Οι πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», πάντως, επιμένουν, πως αν ο εκλογικός νόμος είναι αυτός που διέρρευσε το υπουργείο Εσωτερικών, δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να τον ψηφίσει. Στη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιοι ότι οι διαρροές αυτές θα αποτελούν και τον εκλογικό νόμο που θα προταθεί…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα