“Λάβρος” κατά της απλής αναλογικής, την οποία πρότεινε όμως με υπογραφές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το 2015!

“Λάβρος” κατά της απλής αναλογικής, την οποία πρότεινε όμως με υπογραφές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το 2015!
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος Eurokinissi

Μεταξύ άλλων, την πρόταση νόμου υπέγραφαν πέραν του τότε Προέδρου του κόμματος, η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

“Λάβρος” κατά της απλής αναλογικής εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας στην τηλεόραση του “Σκάι” ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ το ίδιο απορριπτική (δικαίως ή αδίκως ο καθένας έχει την τοποθέτησή του) εμφανίζεται και η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό, ωστόσο, για όσους θέλουν να έχουν στοιχειώδη μνήμη, είναι πως στις 2 Ιουνίου του 2015, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (δεν είχε τότε μετεξελιχθεί σε  Δημοκρατική Συμπαράταξη και εν συνεχεία σε ΚΙΝΑΛ), με επικεφαλής τον τότε Πρόεδρό της Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε καταθέσει πρόταση υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής! Και το ερώτημα είναι τι άλλαξε από το 2015 μέχρι πρόσφατα, που το ΚΙΝΑΛ απορρίπτει το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα. Προφανώς σήμερα είναι , άλλες οι πολιτικές σκοπιμότητες της Χαριλάου Τρικούπη-άλλη μια απόδειξη πως το εκλογικό σύστημα χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, τι συμφέρει κάθε φορά τα κόμματα. Η Χαριλάου Τρικούπη επεδίωκε το 2015 να εμποδίσει την αυτοδυναμία Τσίπρα σε νέες εκλογές που έβλεπε ότι ερχόταν, πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 δεν είχε πρόβλημα (ίσως και να …ευχόταν κατ’ ορισμένους) την αυτοδυναμία Μητσοτάκη- δεν είναι τυχαίο ότι προεκλογικά είχε ταχθεί υπέρ της παροχής ψήφου ανοχής, σε περίπτωση που η ΝΔ δεν συγκέντρωνε αυτοδυναμία.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως την πρόταση καθιέρωσης της απλής αναλογικής που κατέθεσε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στις 2 Ιουνίου του 2015 υπέγραφαν εκτός από τον τότε Πρόεδρό της Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά-αλφαβητική-σειρά οι: Αρβανιτίδης Γιώργος, Γεννηματά Φώφη, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Δριβελέγγας Γιάννης, Κεγκέρογλου Βασίλης, Κουτσούκος Γιάννης, Κρεμαστινός Δημήτρης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Λοβέρδος Ανδρέας, Σκανδαλίδης Κώστας, Χριστοφιλοπούλου Εύη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα