"Ούτε πρότεινα, ούτε ζήτησα να είμαι ευρωβουλευτής"

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο 12ο συνέδριο της ΝΔ
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο 12ο συνέδριο της ΝΔ EUROKINISSI

Τι αναφέρει στους συνομιλητές του ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης και γιατί υπογραμμίζει πως «με απόφαση του Προέδρου πάω στις Βρυξέλλες».

Πολλοί παράγοντες ρωτούν τελευταία τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη γιατί πηγαίνει στις Βρυξέλλες και δεν μένει στην Αθήνα να βοηθήσει τυχόν κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έλεγχο π.χ. της Βουλής ή σε άλλους τομείς.

«Μα εγώ ούτε πρότεινα, ούτε ζήτησα να είμαι ευρωβουλευτής» συνηθίζει να απαντά ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος. «Είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής μετά από πρόταση του Προέδρου. Δεν διεκδίκησα να είμαι υποψήφιος, ούτε τρέχω γι’ αυτό».

ADVERTISING

Σε κάποιους, στενούς του συνομιλητές, ο Ευ. Μεϊμαράκης υπενθυμίζει τι είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν ο Πρόεδρος της ΝΔ του ζητήσει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής: «Και εκτός αξιωμάτων να με αφήσεις, θα σε διευκολύνω. Εγώ έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Μπορώ να συμβάλω στην παράταξη και χωρίς θεσμικό ρόλο».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η ηγεσία της Πειραιώς είχε ενημερώσει τον Ευ. Μεϊμαράκη για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Γιώργου Αυτιά για την ευρωβουλή και ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος εκφράστηκε θετικά -και, συνεπώς, δεν έχουν βάση τα δημοσιεύματα ότι εξέφρασε αντιρρήσεις για τη συμμετοχή του γνωστού δημοσιογράφου στην «γαλάζια» ευρωλίστα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το "Όχι" του Γιώργου Αυτιά στον Κυριάκο

Τα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Αυτιάς, Πρετεντέρης, Τσαγκάρης, Κρεμλής με το "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο;

SHARE:

24Media Network