Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, αποφεύγει το εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, αποφεύγει το εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα
Στιγμιότυπο από την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Άρτα και στα Γιάννενα Eurokinissi

«ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» το πιθανότερο νέο όνομα, αν και ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει και εναλλακτικές προτάσεις. Σε …εγρήγορση οι τάσεις, ενόψει της συνεδρίασης του Σαββατοκύριακου. Οι επόμενες κινήσεις

Το  μορατόριουμ που επιτεύχθηκε σε επίπεδο ηγεσίας στην Κουμουνδούρου θα δοκιμαστεί, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν θα σπάσει, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, άλλωστε, η πρόταση που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για την προσθήκη στο όνομα του κόμματος θα γίνει αποδεκτή από την εσωκομματική αντιπολίτευση και θα αποφευχθεί το εσωκομματικό δημοψήφισμα, ενώ θα ικανοποιηθούν και οι «σύμμαχοι» που προσήλθαν στην Κουμουνδούρου πριν και μετά τις εκλογές.

Το πιθανότερο νέο όνομα αυτή τη στιγμή είναι το «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του εξετάζουν και άλλες προτάσεις. Ενδιαφέρον έχει τι θα πράξει η ηγεσία εάν μια μικρή σκληρή ομάδα από την εσωκομματική αντιπολίτευση διαφοροποιηθεί από τη συμφωνία κορυφής και αρνηθεί την πρόταση του προέδρου για το όνομα- εάν δηλαδή θα επιμείνει και σε αυτή την περίπτωση σε διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Η προσοχή, πάντως, των επόμενων ημερών και στην τελική ευθεία της σύγκλισης και των αποφάσεων της ΚΠΕ, στρέφεται στις συνεδριάσεις των τάσεων, που έχουν προγραμματιστεί έως το βράδυ της Παρασκευής. Η συμφωνία κορυφής, άλλωστε, δεν μειώνει τον σφοδρό ανταγωνισμό για τον συσχετισμό δυνάμεων που θα διαμορφωθεί στο Συνέδριο, καθώς και ποιες δυνάμεις και πρόσωπα θα είναι πλησιέστερα  στον αρχηγό του κόμματος, ώστε να τον επηρεάζουν –όπως ελπίζουν- στις αποφάσεις του.

Εφόσον περάσει χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις η συνεδρίαση της ΚΠΕ, η Κουμουνδούρου θα επικεντρώσει στις επόμενες κινήσεις, πέραν της αντιπολιτευτικής τακτικής.  Πρωτίστως στην επιτυχία της συγκέντρωσης του άλλου Σαββάτου στο γήπεδο του Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου,με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ την επόμενη ημέρα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα