"Όχι" Μητσοτάκη στην πρόταση Φώφης για Εξεταστική από τις αρχές του 2000

Κυριάκος Μητσοτάκης - Φώφη Γεννηματά σε παλαιότερη συνάντησή τους
Κυριάκος Μητσοτάκης - Φώφη Γεννηματά σε παλαιότερη συνάντησή τους EUROKINISSI

Στόχος της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη αυτή τη φορά "να εκθέσει" τη Νέα Δημοκρατία, καθώς η συγκεκριμένη πρόταση είχε κατατεθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχε γίνει αποδεκτή.

Αρνητικός εμφανίζεται σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας” ο πρωθυπουργός στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή από τη νέα Βουλή με θέμα τον εντοπισμό των αιτιών που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έχει και στο παρελθόν ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής για την οικονομική κρίση και τα Μνημόνια, που θα ξεκινήσει την εξέταση των εξελίξεων από το 2001. Στόχος να εξεταστεί και η περίοδος της πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή (2004-2009), με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να επικροτεί ήδη τη σχετική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση είχε κατατεθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ και είχε απορριφθεί, με τη Φώφη Γεννηματά να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι με την άρνησή του είχε σκοπό να “υπερασπίσει” τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Η Χαριλάου Τρικούπη τώρα επιδιώκει, με την επανακατάθεση της πρότασης τον προσεχή Σεπτέμβριο, να κατηγορήσει αντιστοίχως τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ο οποίος έχει προαναγγείλει Εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) ότι προστατεύει τον πρώην πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είναι φανερό και όπως οι πληροφορίες επιμένουν δεν πρόκειται να υιοθετήσει την πρόταση, αλλά η κατάθεσή της μάλλον θα οδηγήσει να συσταθεί πιο γρήγορα Εξεταστική για την περίοδο Βαρουφάκη.

Το Κίνημα Αλλαγής, άλλωστε, δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής από το 2001 για τους λόγους που η χώρα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση, και, συνεπώς, θα απορριφθεί εκτός και αν βρει συμμάχους άλλα κόμματα.

Υ.Γ.: Λέτε να κάνει ρελάνς ο Γ. Βαρουφάκης και να έρθουν τα πάνω-κάτω;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Βουλή
SHARE: