Οι διάλογοι Τσίπρα – Σκουρλέτη στη σύσκεψη της Κουμουνδούρου

Οι διάλογοι Τσίπρα – Σκουρλέτη στη σύσκεψη της Κουμουνδούρου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Προς αποκλιμάκωση της έντασης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. “Μην απογοητεύσουμε τον κόσμο που μας ψήφισε και μας πιστεύει” προέτρεψε ο Πρόεδρος του κόμματος.

Τρεις ολόκληρες ώρες κράτησε στην Κουμουνδούρου η σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, τον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου Μιχάλη Καλογήρου και τον εκπρόσωπο Τύπου Αλέξη Χαρίτση.

Το μεγαλύτερο- και αρχικό- μέρος  της βεβαίως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, ήταν το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τον Π. Σκουρλέτη και τις πληροφορίες περί αντικατάστασής του, με τον Γραμματέα να θεωρεί ότι οι σχετικές “διαρροές” προέρχονται εκ των έσω, “φωτογραφίζοντας” μάλιστα ως υπεύθυνο συγκεκριμένο δίδυμο στελεχών.

-Αν υπάρχει θέμα με εμένα Πρόεδρε, να το θέσεις σε παρακαλώ στα όργανα. Τέτοια θέματα τίθενται και συζητιούνται στα όργανα, είπε χαρακτηριστικά με την έναρξη της συζήτησης ο Π. Σκουρλέτης.

Μετά το πέρας της συζήτησης, πάντως, υπήρξε αποκλιμάκωση της έντασης, που ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση της εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου, ενόψει του Συνεδρίου. Στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλε αποφασιστικά και η ρητή διαβεβαίωση του Αλ. Τσίπρα ότι το Συνέδριο δεν θα γίνει τον …Απρίλιο ή και …αργότερα, όπως σημειωνόταν σε αρκετά ρεπορτάζ. “Ποτέ εγώ δεν είπα, ούτε σκέφτηκα καν τον Απρίλιο. Το Συνέδριο, αν δεν προλάβουμε να διεξαχθεί εντός του έτους, πριν τις γιορτές, θα πραγματοποιηθεί αρχές του νέου έτους, το αργότερο δηλαδή τέλη του Ιανουαρίου” είπε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ δεν έθεσε ο ίδιος θέμα εκλογής του από τη βάση του κόμματος.

“Μην απογοητεύσουμε τον κόσμο που μας ψήφισε και μας πιστεύει”, προέτρεψε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας να σταματήσει η εσωστρέφεια, κάτι που θα τονίσει και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την προσεχή Τρίτη.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση, πάντως, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως “πυξίδα” για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν στην Κουμουνδούρου ως προς την πρόταση Τσίπρα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα