Οι δυο εκδοχές για τον αστυνομικό με το όπλο στην ΑΣΟΕΕ και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Οι δυο εκδοχές για τον αστυνομικό με το όπλο στην ΑΣΟΕΕ και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Οι αστυνομικοί οπλοφορούν και εκτός υπηρεσίας, στα νυχτερινά κέντρα και όταν παίρνουν τη φίλη τους από τα Πανεπιστήμια;

Η στήλη δεν μπορεί να γνωρίζει ποια από τις δυο εκδοχές για τον “πιστολέρο” αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ είναι αληθινή.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν πως ο αστυνομικός επεχείρησε να συλλάβει μικροπωλητή εντός της σχολής και οι ίδιοι αντέδρασαν, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τραβήξει όπλο και να τους εκφοβίσει, ενώ εν συνεχεία φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Η επικρατέστερη εκδοχή της ΕΛΑΣ (γιατί δίνονται και άλλες) είναι ότι ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας, με το ιδιωτικό του μηχανάκι, προκειμένου να πάρει τη φίλη του φοιτήτρια από τη σχολή-χωρίς να εξηγεί επαρκώς πώς βρέθηκε στο εσωτερικό και, κυρίως, πώς τράβηξε όπλο.

Ο … “Θεός της Ελλάδας” βοήθησε και πάλι, ώστε να μην κλιμακωθεί το επεισόδιο και να υπάρξει κάποιο θύμα, που θα έβαζε φωτιά στη χώρα, την ώρα που απαιτείται ήπιο πολιτικό κλίμα και αντιπαράθεση επί πραγματικών προβλημάτων- που δεν είναι και λίγα. Αν όμως συνεχιστούν, όμως, τέτοιου είδους γεγονότα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ένα μοιραίο γεγονός.

Η ΓΑΔΑ διέταξε διερεύνηση του περιστατικού. Σωστά. Αρκεί οι ΕΔΕ να μην περιορίζονται στις μαρτυρίες των αστυνομικών και μόνο και αρκεί να μην συνεχιστεί η κατάσταση με τις ΕΔΕ συγκάλυψης. Ο λαός μας λέει πως ΕΔΕ σημαίνει “Εγώ Δεν Ευθύνομαι”, ενώ ιστορικά είναι η μέθοδος που ένα πρόβλημα μεταφέρεται στις ελληνικές καλένδες. Γι’ αυτό, άλλωστε, και πάντα μαθαίνουμε πως “διατάχθηκε ΕΔΕ”, αλλά σχεδόν ΠΟΤΕ τι αποτέλεσμα έβγαλε η ΕΔΕ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αποκάλυψε πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν νεοπροσληφθείς στην ομάδα ΔΙΑΣ και δεν διέθετε επαρκή εκπαίδευση. Πρόσφατα, στο Γκάζι, εκπυρσοκρότησε το όπλο επίσης νεοπροσληφθέντα ειδικού φρουρού, μέσα σε νυχτερινό κέντρο! (Αλήθεια, με τα όπλα πηγαίνουν και σε νυχτερινά κέντρα ή να παίρνουν το κορίτσι τους από το Πανεπιστήμιο;). Και όλα αυτά, την ίδια ημέρα που αθωώθηκαν  οι δυο φοιτητές που κατηγορούνταν (πόσα ρεπορτάζ είδαμε άραγε τότε;) για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, τον περασμένο Νοέμβριο, πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου με την εισβολή της ΕΛΑΣ στη σχολή…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα