Προς αναβολή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Διεθνούς Συνεδρίου του κόμματος

Προς αναβολή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Διεθνούς Συνεδρίου του κόμματος
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο Φρανσουά Ολάντ ήταν μεταξύ των προσωπικοτήτων που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο (2-4 Απριλίου).

Προς αναβολή οδεύει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συνέδριο, λόγω του κορονοϊού, όπως αποκαλύπτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας».

Η απόφαση για την αναβολή του Συνεδρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Προς την αναβολή, όμως, συγκλίνουν όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται, όπως πχ η αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή, προκειμένου να συζητήσει το Σχέδιο του νέου Προγράμματος που έχει συντάξει η Επιτροπή του Γιώργου Σταθάκη, αλλά και να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας την πρότασή του για το νέο όνομα του κόμματος. Αναβάλλεται, επίσης, το προσυνέδριο για τους αγρότες που είχε προγραμματισθεί για το προσεχές Σάββατο στη Λάρισα.

Προηγουμένως είχε και επισήμως αναβληθεί το Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, επίσης λόγω κορονοϊού, αν και ορισμένοι θέλησαν να το συνδέσουν με άλλες αιτίες. Το επόμενο διάστημα θα συνέλθει το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συγκροτήσει σχέδιο δράσης, ενώ τα κομματικά δεδομένα θα αλλάξει εν πολλοίς και η διαφαινόμενη αναβολή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο καθώς κορονοϊός και προσφυγικό δημιουργούν νέα δεδομένα στην πολιτική ζωή της χώρας και αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό τις σημερινές σταθερές του συστήματος.

Προς αναβολή, όμως, οδεύει και το Διεθνές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είχε προγραμματιστεί για τις 2-4 Απριλίου και στο οποίο, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Παιχνίδια Εξουσίας», είχαν δηλώσει συμμετοχή σημαντικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Λόγω κορονοϊού, άλλωστε, οι ξένοι επίσημοι διστάζουν να ταξιδεύσουν, όπως φαίνεται και από τις ακυρώσεις πολύ μεγάλων διεθνών φόρουμ και γεγονότων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα