Πρόσωπα έκπληξη στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσωπα έκπληξη στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Πολλά τα “πασοκογενή” στελέχη, αλλά και έντονες διαφωνίες στην Κουμουνδούρου για το ρόλο και τις αρμοδιότητες που θα έχει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης.

Πολλά θα είναι τελικά τα “πασοκογενή” στελέχη στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, του κοινού οργάνου που θα οδηγήσει στο Συνέδριο τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο αριθμός της -λόγω των ενδιαφερομένων- ενδέχεται να ξεπεράσει τα 650 μέλη.

Οι διαβουλεύσεις για τις σχετικές αποφάσεις και τα τηλεφωνήματα για τις τελικές απαντήσεις προσώπων έγιναν εντονότερα από το πρωί της Τετάρτης, ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι ανακοινώσεις από την Κουμουνδούρου, πολύ περισσότερο καθώς για το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΑ (12 το μεσημέρι, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα).

Μεταξύ των προσώπων που θα ενταχθούν στην ΚΕΑ είναι και πρόσωπα που θα συζητηθούν, όπως πχ από το ρόλο που είχαν στην περίοδο της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, θετικός εμφανίζεται στο να συμμετάσχει στην ΚΕΑ ο Στέργιος Πιτσιόρλας, αλλά και τουλάχιστον ένας ακόμα πρώην υπουργός που δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, διαφορετικές απόψεις υπάρχουν στην Κουμουνδούρου ως προς το ρόλο που θα παίξει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης ενόψει του Συνεδρίου. Η απόφαση είναι πως η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και η Πολιτική Γραμματεία του θα είναι αυτές που θα λαμβάνουν τις αποφάσεις- πχ έγκριση θέσεων, όροι διεξαγωγής Συνεδρίου κλπ. Στελέχη του “προεδρικού χώρου”, ωστόσο, εκτιμούν πως στην πράξη τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί και η ΚΕΑ θα αποτελέσει το πολιτικό όργανο που θα λαμβάνει τις αποφάσεις.

“Στο κάτω-κάτω της γραφής, τις αποφάσεις θα τις λάβει το Συνέδριο” επισημαίνουν, γεγονός που δείχνει πως στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου συγκρούονται με σφοδρότητα δυο γραμμές για την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα αναμένεται με ενδιαφέρον ποιοι θα είναι οι 12 “σύμμαχοι” που θα στελεχώσουν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη ακούγονται ορισμένα ονόματα, όπως πχ οι Μαριλίζα Ξενογαιννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Μπίστης, Στέφανος Τζουμάκας, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα