Ο Τσίπρας τηλεφωνεί σε πρώην υπουργούς, ο Σκουρλέτης σε προσωπικότητες, Μαριλίζα, Ραγκούσης και Μπίστης σε “πασοκογενείς”

Ο Τσίπρας τηλεφωνεί σε πρώην υπουργούς, ο Σκουρλέτης σε προσωπικότητες, Μαριλίζα, Ραγκούσης και Μπίστης σε “πασοκογενείς”
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ποια ονόματα συζητούνται για το ενιαίο Πολιτικό Κέντρο, τι θα πράξουν πρώην υπουργοί που δεν υπήρξαν μέλη του ΣΥΡΙΖα και η ανταπόκριση των "πασοκογενών".

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για την τελική συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι μάλλον δεν επιτρέπει την ανακοίνωσή της την Τετάρτη, ανακοίνωση που μάλλον θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, πιθανόν και με συνέντευξη Τύπου.

Το Σάββατο και την Κυριακή, μάλιστα, προβλέπεται η πρώτη συνεδρίασή της, με πανηγυρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ομιλία, όμως, που θα αποτελεί και τρόπο τινά ένα “Μανιφέστο” για το κόμμα που ο ίδιος οραματίζεται να συγκροτηθεί με το Συνέδριό του.

Ο Αλέξης Τσίπρας τις ημέρες αυτές και αφού προηγουμένως έχει συνομιλήσει ή συναντηθεί με ανένταχτες προσωπικότητες και στελέχη της κεντροαριστεράς,τηλεφωνεί σε  υπουργούς των κυβερνήσεων της δεύτερης περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ήταν μέλη του κόμματος, προκειμένου να διαπιστώσει εάν θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Μεταξύ αυτών ο πρώην αναπληρωτής αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, που ακολουθεί πλέον πανεπιστημιακή καριέρα και που εκτιμάται πως δύσκολα θα συμμετάσχει στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ), αλλά θα εξακολουθήσει να αποτελεί έναν άτυπο σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, πολύ περισσότερο καθώς εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος από την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση.

Επικοινωνία υπήρξε ή  θα υπάρξει και με άλλους πρώην υπουργούς που δεν ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού στην πρώτη κυβέρνηση και αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα έρευνας στη δεύτερη, Κώστας Φωτάκης, αλλά και ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιώρλας, που πιθανόν θα είναι αρνητικός από τη στιγμή που προεκλογικά είχε παραιτηθεί από τη θέση του. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Γιώργος Σταθάκης,πρώην υπουργός Οικονομίας, δεν υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, όμως, και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Προγράμματος, λογικά θα ενταχθεί στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης.

Την ίδια στιγμή ο Πάνος Σκουρλέτης συνομιλεί με πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, “πράσινους” συνδικαλιστές και ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, ενώ την “επιχείρηση” να πείσουν “πασοκογενείς” έχουν αναλάβει κυρίως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νίκος Μπίστης. Οι γνωρίζοντες, μάλιστα, επιμένουν πως οι “πασοκογενείς” θα δώσουν τον τόνο στη νέα Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, καθώς θα είναι και αρκετοί, αλλά και πρόσωπα που χαίρουν εκτίμησης στον κεντροαριστερό χώρο..

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η συγκρότηση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου, που θα αποτελείται από τα 23 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και από 12 στελέχη που θα προέρχονται από τους συμμάχους. Μεταξύ των 12 θεωρείται ότι θα είναι οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Νίκος Μπίστης, ενώ αναζητούνται και νέα πρόσωπα, πέραν του χώρου της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα