“Σε καταγράφω, όπως καταγράφεις τους κόκκινους δανειολήπτες”

“Σε καταγράφω, όπως καταγράφεις τους κόκκινους δανειολήπτες”
Ο Παύλος Πολάκης, στη Βουλή Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δηλώνει ότι δεν μαγνητοφώνησε τη συνομιλία τον με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Η επικοινωνία του Γ. Στουρνάρα με τον Αλ. Φλαμπουράρη.

Αρνείται κατηγορηματικά ο Παύλος Πολάκης ότι μαγνητοφώνησε τη συνομιλία του το βράδυ της Παρασκευής με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, επικαλούμενος για τη διαρροή στο «Ντοκουμέντο» (επιτυχία της ιστοσελίδας) το «ισχυρό μνημονικό» του.

Ωστόσο, τον Γιάννη Στουρνάρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φρόντισε με το …καλημέρα της συνομιλίας τους να τον …τρομοκρατήσει!

«Σε καταγράφω, όπως καταγράφεις τους κόκκινους δανειολήπτες, τους δανειολήπτες με τα κόκκινα δάνεια» του είπε.

Η κυβέρνηση, πάντως, επιδιώκει να μην οξυνθούν περαιτέρω οι σχέσεις της με τον κεντρικό τραπεζίτη, καθώς έχει μπροστά της τα κόκκινα δάνεια και την έξοδο στις αγορές και δεν θέλει να αποστείλει λάθος μηνύματα.

Είναι, ωστόσο, χαρακτηριστικό ότι μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, όχι απλώς δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κεντρικού τραπεζίτη με τον πρωθυπουργό, αλλά ούτε καν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Με δεδομένο ότι η θητεία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος λήγει το 2020, είναι φανερό πως έως τουλάχιστον τις εκλογές, η σχέση της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα θα βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα