Σε μείζον πρόβλημα αναδεικνύεται το προσφυγικό για την κυβέρνηση

Σε μείζον πρόβλημα αναδεικνύεται το προσφυγικό για την κυβέρνηση
Πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Λέσβου (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Οι αποδοκιμασίες κατά του Νότη Μηταράκη στη Χίο- και μάλιστα και από «γαλάζιους» ψηφοφόρους δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου. Διήμερες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται στο Αιγαίο, ενώ η άρνηση κυριαρχεί σχεδόν σε κάθε περιοχή όπου η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει προσφυγικά-μεταναστευτικά κέντρα.

Σε μείζον πρόβλημα αναδεικνύεται όλο και περισσότερο το προσφυγικό μεταναστευτικό πρόβλημα.

Οι αποδοκιμασίες και οι παραλίγο προπηλακισμοί κατά του Νότη Μηταράκη στη Χίο, από πρόσωπα μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστούσαν- σύμφωνα με όσα τουλάχιστον μεταφέρουν οι παρόντες- και «γαλάζιοι» ψηφοφόροι, δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου.

Ήδη οι αντιδράσεις λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας. Στο Βόρειο Αιγαίο, για παράδειγμα, οι αντιδράσεις κλιμακώνονται με διήμερες κινητοποιήσεις στις 22 και 23 Ιανουαρίου και με γενική απεργία την πρώτη ημέρα. Συγκεκριμένα, με πρωταγωνιστές «γαλάζια στελέχη», αποφασίστηκε:

  • Γενική 48ωρη κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου το διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνει συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμανιών όλης της Περιφέρειας.
  • Κινητοποιήσεις στην Αθήνα.
  • Συμβολική κατάληψη του κτιρίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη.
  • Υποβολή με την συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού.

Το ίδιο συμβαίνει σχεδόν σε όλη τη χώρα, παρά τα «ανταλλάγματα» που δίνει στην τοπική κοινωνία η κυβέρνηση εάν δεχτούν τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στις τοπικές κοινωνίες και στις αντιδράσεις που προκαλούνται πρωταγωνιστούν στελέχη της κυβερνώσας παράταξης. Και ότι η αντιπολίτευση στο θέμα δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και την ακροδεξιά, ενώ εύκολα παρασύρονται και πολίτες που βρίσκονται ενώπιον πραγματικών προβλημάτων που επιφέρει το προσφυγικό-μεταναστευτικό ή που είναι ευάλωτοι σε θεωρίες περί… αλλοίωσης του πληθυσμού από τους ισλαμιστές και σε άλλες ακροδεξιές δοξασίες.

Είναι φανερό πως το κυβερνών κόμμα βρίσκεται αντιμέτωπο και με την προεκλογική ρητορική του ότι για το προσφυγικό φταίει αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με την τακτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών, αλλά και με τη χρησιμοποίηση του προβλήματος από την Τουρκία ως μοχλό εκβιασμών και πιέσεων για την επίτευξη των δικών της σκοπών έναντι της χώρας μας και, κυρίως, έναντι των Βρυξελλών…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα