Σκωπτικά σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση και αιχμές για τη στάση Στουρνάρα

Σκωπτικά σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση και αιχμές για τη στάση Στουρνάρα
Άρση των capital controls για τις αναλήψεις μετρητών Eurokinissi

“Η άρση ήταν έτοιμη από την προηγούμενη κυβέρνηση” επιμένουν στην Κουμουνδούρου, ωστόσο εντύπωση προκαλεί γιατί δεν απάντησε στην παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Για επικοινωνιακή εκμετάλλευση της άρσης των capital controls κατηγορεί -με σκωπτικά σχόλια- η Κουμουνδούρου την κυβέρνηση.

“Ο οδικός χάρτης που είχε εκπονηθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος περιλάμβανε τρεις πυλώνες, εκ των οποίων μόνο το τελικό στάδιο του τρίτου πυλώνα έμενε να υλοποιηθεί. Ο μόνος λόγος που δεν έχει γίνει πλήρης άρση ήταν η διστακτικότητα των τραπεζών λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ” σημείωσε στη δήλωσή του μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας με νόημα: “Καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί δικές της πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν”.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αφήνουν αιχμές και για τη στάση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς -ίσως ανησυχώντας και για μετεκλογική αβεβαιότητα- δεν είχε εισηγηθεί την άρση των capital controls πριν τις εκλογές. Όπως αιχμές αφήνουν για το γεγονός ότι ο κεντρικός τραπεζίτης προεκλογικά μιλούσε για δημοσιονομικό κενό το 2019, κάτι που δεν υποστηρίζει πλέον, με την αλλαγή κυβέρνησης.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε, ακόμα και σε στελέχη της Κουμουνδούρου, πως στην παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή για την άρση των capital controls δεν απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όχι πως υπάρχουν αμφιβολίες για τις ικανότητες και την απάντηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά για θέματα…τάξης!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα