Το “όχι” της Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν πτοεί τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Το “όχι” της Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν πτοεί τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
Γκρέτα Τούνμπεργκ AP

Η νεαρή Σουηδέζα ακτιβίστρια απάντησε στην Κουμουνδούρου ότι δεν μπορεί να έρθει στην Αθήνα γιατί “δεν ταξιδεύει με αεροπλάνα” και οι χρόνοι δεν βγαίνουν, καθώς τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι στη Νέα Υόρκη, όπου μεταβαίνει διασχίζοντας τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο. Εκδήλωση έξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας διοργανώνει την Τρίτη η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει τις εκδηλώσεις για το κλίμα στις 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Αρνητική ήταν η απάντηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ στο αίτημα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην Αθήνα για το Φεστιβάλ Σπούτνικ, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 27-28-29 Σεπτεμβρίου.

Η νεαρή Σουηδέζα ακτιβίστρια, που ορισμένοι τη χαρακτηρίζουν και… “Πασιονάρια του κλίματος”, απάντησε στην Κουμουνδούρου ότι δεν μπορεί να έρθει στη χώρα μας το διάστημα αυτό, γιατί “δεν ταξιδεύει με αεροπλάνα” και πως “δεν βγαίνουν οι χρόνοι”, καθώς τέλη Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θα λάβει μέρος σε συνέδρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για καταστροφή του κλίματος. Ως γνωστόν, η Γκρέτα Τούνμπεργκ διασχίζει αυτές τις ημέρες τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο, προκαλώντας πολλές συζητήσεις, καθώς αυτό είναι προσφορά από το κλαμπ γιοτ του Πριγκιπάτου του Μονακό, αρνούμενη να ταξιδεύσει με αεροπλάνο, επειδή “οι πτήσεις με αυτό επιβαρύνουν το κλίμα”.

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, θα επιμείνει να δώσει έντονο οικολογικό κλίμα στο Φεστιβάλ της, οριστικοποιώντας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει στο Πάρκο Γουδί.

Την Τρίτη, μάλιστα, οργανώνει συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας, διαμαρτυρόμενη μεταξύ άλλων και για τη στάση του ακροδεξιού Προέδρου της χώρας Μπολσονάρου στις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, πυρκαγιές που “πνίγουν” τη γη.

Παράλληλα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο κέντρο της Αθήνας στις 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα