Στελέχη της πλειοψηφίας θεωρούν ικανή την κατάθεση Ράικου για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Στελέχη της πλειοψηφίας θεωρούν ικανή την κατάθεση Ράικου για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου
Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Φωτό αρχείου Eurokinissi

Δύσκολα, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει από «πρώτο χέρι» και από το «βρώμικο ‘89» τι μπορεί να σηματοδοτήσει τυχόν παραπομπή χωρίς στοιχεία. Ενδιαφέρον τι θα πράξει η Τουλουπάκη για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που η υπόθεσή τους καθυστερεί.

«Δεμένη» μετά την κατάθεση της Ελένης Ράικου θεωρούν την υπόθεση στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και συνεπώς θεωρούν βέβαιη πλέον τη δίωξη κατά του πρώην υπουργού Μίμη Παπαγγελόπουλου.

Η εκτίμηση αυτή όμως κυριαρχεί πρωτίστως μεταξύ των πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δικαίως ή όχι, στο σκάνδαλο Novartis. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, καθώς τα ίδια στελέχη, σύμφωνα με τα όσα είναι σε θέση να  γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», εκτιμούν πως θα υπάρξουν και άλλες καταθέσεις που επίσης «θα καίνε» τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Ιδιαίτερο δε βάρος ρίχνουν στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, ένας τουλάχιστον εκ των οποίων όπως πιστεύουν ( ή όπως γνωρίζουν) έχει ήδη καταθέσει στην Προκαταρκτική της Βουλής και ο οποίος θα επανακληθεί στην πορεία για νέα κατάθεση.

Άλλα στελέχη, ωστόσο, εκτιμούν πως είναι δύσκολο, με τα υπάρχοντα τουλάχιστον στοιχεία, να τεκμηριωθεί δίωξη κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και πολύ περισσότερο παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, όπως προσδοκούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και κυρίως οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis.

Πρόσωπα που γνωρίζουν, εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο θέμα, καθώς μεταξύ άλλων γνωρίζει από πρώτο χέρι τι μπορεί να πυροδοτήσει μια παραπομπή χωρίς στοιχεία στο Ειδικό Δικαστήριο. Όσο πχ και αν αποσιωπάται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιώνεται για τη μη παραπομπή του Αλέξη Τσίπρα στην Προκαταρκτική, όπως πιεζόταν από τη «σαμαρική» πτέρυγα του κόμματός του και από τη «δεξιά πτέρυγα» της Χαριλάου Τρικούπη να πράξει, καθώς ουδείς από τους μάρτυρες, έως τώρα τουλάχιστον, δεν έχει αφήσει την παραμικρή υπόνοια κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Οι εξελίξεις, πάντως, στην Προκαταρκτική αναμένονται ραγδαίες μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και λήγει η προθεσμία που έχει λάβει, καθώς δύσκολα θα μπορέσει να δικαιολογηθεί νέα παράταση των εργασιών της. Πολύ περισσότερο καθώς αναμένεται να πληροφορηθούμε αν η Ελένη Τουλουπάκη οδηγήσει στο αρχείο ή όχι τις υποθέσεις των υπολοίπων πολιτικών προσώπων που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του σκανδάλου έχοντας κατηγορηθεί για αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα